Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Microsoft Vista »

Windows Vista Kenar Çubuğu için Muhteşem Araçlar!!

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Microsoft Vista forumu altında Windows Vista Kenar Çubuğu için Muhteşem Araçlar!! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Windows Vista sidebar için 6 tane araç. Vistanın xp den farklı olarak geliştirdiği kenar çubuğunda cpu ölçer dahil bir kaç ..." şeklinde özetlenebilir....

Kapalı konu
 LinkBack Konu araçları |  
Eski 22-12-07, 04:05   #1 (permalink)
erdem16
Member

erdem16 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 22.11.07
Nereden: BurSa
Thumbs up Windows Vista Kenar Çubuğu için Muhteşem Araçlar!!

Windows Vista sidebar için 6 tane araç.
Vistanın xp den farklı olarak geliştirdiği kenar çubuğunda cpu ölçer dahil bir kaç tane araç dahili olarak geliyordu.

burda ise 6 tane daha farklı araç var.
bunlar

"Siyah cam efektli cpu ölçer"
Bilfiğimiz cpu ölçer ile aynı sadece görünüşü farklı

"POP3 Mail gösterici"
E-mailinizdeki mail sayısını gösteriyor.

"Çift çekirdekli işlemci kullananlar için cpu ölçer"
Bu normal cpu ölçerden farklı olarak iki işlemci başına düşen işi ayrı ayrı gösteriyor ve
içinde onlarca tema barındırıyor masaüstünüze en uygununu seçin

"Dijital saat"
Windows niye akıl edememiş anlamadım. Dijital saat daha kullanışlı bence.
Evet itiraf ediyorum analog saatleri okurken zorlanıyorum

"Wireless durumunu gösteren araç"
Bu araç ile o an bağlı olduğunuz ağın ismini ve sinyal gücünü görebilirsiniz

"Kenar çubuğu yer açıcı"
Bu ise yine windowsun akıl edemediği bir şey.
biliyorsunuz ki araçlar yukarıdan aşağıya sıralanıyorlar yani kenar çubupunun
aşağısına bir şey koymak isterseniz windows buna müsade etmiyor.
işte burda bu araç yardımımıza koşuyor. yüksekliğini pixel cinsinden vererek kenar çubuğunda
bir boşluk oluşturuyoruz.
dolayısıyla bunun altına gelen araç aşağıda kalıyormuş gibi görünüyor.

ön izleme

download:
RapidShare: 1-Click Webhosting
Eski 22-12-07, 14:54   #2 (permalink)
cagatay_k
Rookie Member

Katılım tarihi: 19.12.07
Nereden: Batman
Cevap: Windows Vista Kenar Çubuğu için Muhteşem Araçlar!!

benim vista da bunlar var tabiki biraz daha farklı... ama ön izlemede gördüğüm temalarda gayet iyi.. ama benimkiler yetiyor bana teşekkürler....
cagatay_k çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Eski 22-12-07, 18:59   #3 (permalink)
erdem16
Member

erdem16 Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
cagatay_k tarafından iletildi. Mesajı göster
benim vista da bunlar var tabiki biraz daha farklı... ama ön izlemede gördüğüm temalarda gayet iyi.. ama benimkiler yetiyor bana teşekkürler....
zaten bende vista kullanıyorum bunlar sadece ek için senınnkıler kaybolmuyor sadece sana seceneklerde bunlarıda sunuyor extra yani ister koy ister koyma istediğini seçip koyabilirsin tema değil yani ok
erdem16 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Eski 22-12-07, 19:31   #4 (permalink)
erdem16
Member

erdem16 Avatar

Bilgisayarım

istersen boyle de eskisi gibi sadece benim verdiklerimden 1 ini de kullanabilirsin

erdem16 çevrim dışı  
Eski 22-12-07, 20:56   #5 (permalink)
cido
Senior Member

cido Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.03.05
Nereden: Istanbul

Nasıl çalıştırılıyor ben anlayamadım.
Eski 22-12-07, 21:04   #6 (permalink)
cido
Senior Member

cido Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.03.05
Nereden: Istanbul

benimkisi hava durumunu bile göstermiyor. Tıkladığımda servis yok diyor.
cido çevrim dışı  
Eski 22-12-07, 23:22   #7 (permalink)
cagatay_k
Rookie Member

Katılım tarihi: 19.12.07
Nereden: Batman

teması lafın gelişiydi...
cagatay_k çevrim dışı  
Eski 23-12-07, 17:58   #8 (permalink)
erdem16
Member

erdem16 Avatar

Bilgisayarım
Ynt: Windows Vista Kenar Çubuğu için Muhteşem Araçlar!!

arakdasım ben size sadece setup dosyalarını verdim o kadar sadece kurucaksın ve biticek kenar cubugunda gormek isterseniz eğer kenar cubuguna arac ekle dersen seceklerin arasında benım verdiklerimi goreceksin ve uzerine tıkladıgında da hazır olacak

hava durumunu acamayan arkadas içinse onada baska bir seceneğk oneriyim bende onu kullanıyorum ve calısıyor windows un orjinalşinde gelen tr için geçerli değil turkıye için gecerli olanı bende var onuda eklemeye çalışırım ama bende forumdan bulmustum onu sanırsam ararsan bulabilirsin
erdem16 çevrim dışı  
Eski 23-12-07, 18:05   #9 (permalink)
erdem16
Member

erdem16 Avatar

Bilgisayarım

http://www.pcnet.com.tr/git/2

bu adresten indirebilirsiniz hava durumu turkıye yi de gosteriyor yapmanız gereken seceklerden C yani ceculus secerek istediğiniz ili yazıyoprsunuz o kadar kolay gelsin...

erdem16 çevrim dışı  
Eski 23-12-07, 18:33   #10 (permalink)
diablo
Moderator

diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 11.01.02
Nereden: Ankara
Resimler: 5

Alıntı:
erdem16 tarafından iletildi. Mesajı göster
arakdasım ben size sadece setup dosyalarını verdim o kadar sadece kurucaksın ve biticek kenar cubugunda gormek isterseniz eğer kenar cubuguna arac ekle dersen seceklerin arasında benım verdiklerimi goreceksin ve uzerine tıkladıgında da hazır olacak

hava durumunu acamayan arkadas içinse onada baska bir seceneğk oneriyim bende onu kullanıyorum ve calısıyor windows un orjinalşinde gelen tr için geçerli değil turkıye için gecerli olanı bende var onuda eklemeye çalışırım ama bende forumdan bulmustum onu sanırsam ararsan bulabilirsin
verdiğin linkten setup dosyası çıkmıyor.. sadece sonu gadget uzantılı 6 dosya var...

diablo şu an çevrim içi  
Eski 23-12-07, 18:55   #11 (permalink)
erdem16
Member

erdem16 Avatar

Bilgisayarım

bende ordan indirdim zaten gadget dosyası olması normal onu sadece kuruyorsun ve o direk ekleniyor kenar cubugu menusune setup gibi bişey yani anlıycaaan ok?
erdem16 çevrim dışı  
Eski 23-12-07, 19:24   #12 (permalink)
diablo
Moderator

diablo Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
erdem16 tarafından iletildi. Mesajı göster
bende ordan indirdim zaten gadget dosyası olması normal onu sadece kuruyorsun ve o direk ekleniyor kenar cubugu menusune setup gibi bişey yani anlıycaaan ok?
kuruyor derken vistada gadget uzantılı dosyaya iki kez tıklayınca thema otamatik yerleşiyormu ?
diablo şu an çevrim içi  
Eski 24-12-07, 01:44   #13 (permalink)
erdem16
Member

erdem16 Avatar

Bilgisayarım

evet yerleşiyor sadece 2 kere tıklıyorsun ve kenar cubugunun araclar menusunden seçip kullanabiliyorsun o kadar
erdem16 çevrim dışı  
Eski 24-12-07, 03:43   #14 (permalink)
ANJIN
V.I.Member

ANJIN Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.02.05
Nereden: germany ama akli izmirde..
Blog Mesajları: 34
Resimler: 46

Microsoft üzerinden bircok gadgeta ulasmak mümkün zaten, microsoftun sundugu gadgetlardan farklimi bunlar ? Yoksa RS de 10k puana ulasmaya calisiyorsun
Eski 24-12-07, 12:15   #15 (permalink)
diablo
Moderator

diablo Avatar

Bilgisayarım

Mail eklentisini bir türlü çalıştıramadım. Fazlada ayarı yok gerçi. Yapabilen varmı?
diablo şu an çevrim içi  
Eski 24-12-07, 18:06   #16 (permalink)