Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Microsoft Vista forumu altında Wista ve XP arasında Dosya Paylaşımı ???? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaslar merhaba. biz şirketimizde XP ve Wista arasında dosya paylasımı yapmak istiyoruz. ama wista xp makineleri gormuyor. yazıcılarıda görmüyor. sizin ..." şeklinde özetlenebilir....
arkadaslar merhaba. biz şirketimizde XP ve Wista arasında dosya paylasımı yapmak istiyoruz. ama wista xp makineleri gormuyor. yazıcılarıda görmüyor. sizin önerilerinizi beklioruz.
bu topici ben acacktim :=) bugun aynisi benim basima geldi.yanliz ben ag uzerinden yaziciyi gosteriyorum 192.168.1.34 diyelim.baglanti noktasini da ayarliyorum DOT4_001 diyelim.yaziciyi driver isteyerek yukluyo yanliz yazicinin monitoru eklenemiyor gibisinden bi hata veriyo.bi bilen varsa umarim bizi kurtarir bu dertten
Ynt: Re: Wista ve XP arasında Dosya Paylaşımı ????
Alıntı:
dbaggio tarafından iletildi.
bu topici ben acacktim :=) bugun aynisi benim basima geldi.yanliz ben ag uzerinden yaziciyi gosteriyorum 192.168.1.34 diyelim.baglanti noktasini da ayarliyorum DOT4_001 diyelim.yaziciyi driver isteyerek yukluyo yanliz yazicinin monitoru eklenemiyor gibisinden bi hata veriyo.bi bilen varsa umarim bizi kurtarir bu dertten
arkadaslar merhaba. biz şirketimizde XP ve Wista arasında dosya paylasımı yapmak istiyoruz. ama wista xp makineleri gormuyor. yazıcılarıda görmüyor. sizin önerilerinizi beklioruz.
vista makinelerden XP makinelere ping atın , dönen yanıta bakın.
Ynt: Re: Wista ve XP arasında Dosya Paylaşımı ????
Alıntı:
diablo tarafından iletildi.
yazıcının vista driverında mı hata veriyor?
hayir driver problemsiz yukleniyor fakat su anda tam olarak belirtemeyecegim bi hata veriyor.yazici monitorunr baglanilamadi gibi bi hata.zaten driverin en guncel ve en uygun surumunu indirdim.
Driverları direk değilde aygıt yöneticisinden yükleyin Vista üstünde. Setup (CD) ile gelen bazı ufak programlar problem çıkarabiliyor. Setup'lı dosyaları Microsoft Cabinet Software Development Kit bununla açabilirsiniz.
Şöyle bir işlem yapabilirsiniz. Yazıcıyı local yazıcı gibi bilgisayaraınıza kurun. LPT1 olarak seçin bağlantı noktasına. Daha sonra bağlantı noktasını \\bilgisayar adı\paylaşımdaki yazıcı adı şeklinde yazın çalışır. Dosya paylaşımı için de dosya ve yazıcı paylaşımı açıkmı? ping attığınız aman cevap geliyormu? explorerden \\ip adresi\paylaşım adı şeklinde girmeye çalıştınızmı? alt ağ maskeleri nedir? gibi sorulara bakmak lazım.
aynı sorun bendede var bir makine xp biri vista.Xp de hp laserjet 3030 kurulu ve bunu ağ üzzerinden vista lı bilgisayara tanıtmak istiyorum ama olmuyor.en başta ağ kuramıyorum.daha doğrusu ağ kurulumu yapıyorum ama ağda pc ler birbirini görmüyor.vista driver indirdim. ipden bulmayı denedim.yol göstererek denedim olmadı.sanırım bu vistanın bi eksiğimiş.güncelleme gerekli galiba.sorunu çözen varsa ve paylaşırsa çok minnettar kalıcam.