Bu sayfada Yazılım kategorisindeki Oyunlar forumunda Crysis için sistem aldım ama? başlıklı konu tartışılıyor; arkadaşlar hakikaten crisis oynayabilmek için yeni bir sistem aldım sistemim şöyle:
anakart: gigabyte P35-DS3L
işlemci: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 ...
arkadaşlar hakikaten crisis oynayabilmek için yeni bir sistem aldım sistemim şöyle:
anakart: gigabyte P35-DS3L
işlemci: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs), ~3.0GHz
bellek: kington (1024x2) =2046MB RAM
ekran kartı: nvidia GEFORCE 8800 gt
DirectX Version: DirectX 10
işletim sistemi : vista home premium 64 bit
arkadaşlar sistemimi buradaki arkadaşların tavsiyesi ile oluşturdum.. aslına memnunum ama sorun şu.. crisis in (oynayanlar bilir) kendi görüntü ayarları menüsünde oyunun bilgisayarın özelliklerine göre ayarlarını kendisinin ayarlamasını sağlayan bir seçenek var.. onu tıkladığımda crisis tüm özellikleri "çok yüksek" olarak tanımlıyor.. yani ben yükseltmiyorum. anti alising denen şey neyse onu da kapalı yapıorum (zira 8x yapınca sapıttı biraz)..sonuçta tüm ayarları oyun kendi kendine "çok yüksek" e çekmesine rağmen oyunla gelen benchmark seçeneklerinde fps 12 ile 17 arasında oynuyor.. açıkçası oyun fazla kötü olmamakla beraber gözü yoracak şekilde atlaya atlaya ilerliyor. bununla ilgili tavsiyesi olabilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum.. acaba xp de 32 bit ve directx 9.0c ile oynasam daha fazla mı verim alırım.. ilgilenenlere şimdiden tşkler. artık bu sistemle de oynayamazsın derseniz hayata küseceğim ve ps3 alıp paşa paşa oturacağım..
8xAA yapmamış, AAyı kapatmış. arkadaşın dediği gibi 8800gt için very high pek mümkün değil. işlemci çok iyi ram desen o da iyi ekran kartı da gayet iyi ama bu oyunun , bu serinin (bu gidişle seri olur) isteklerini karşılamak pek kolay değildir. Far cryda da öyle idi. bir sene sonra paray kıyıp sistem toplayanlar very highda oynar ancak. o da en son donanımla...
çok teşekkürler arkadaşlar.. birşeyler öğrenmek istiyorum.. bu youn ve yazmış olduğum sistem göz önünde bulundurulursa ideal FPS'em ne olmalıdır. ya da oyunu oynadıysanız kaliteden pek taviz vermeden hangi ayarı düşürerek performansı ya da FPS yi artırabilirim. öreneğin su efektinden rahatlıkla vazgeçebilirm çok önemli değil gibi