Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Oyunlar »

Directx 10?

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Oyunlar forumu altında Directx 10? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "beyler directx 10 olayını çözemedim.yada directx 10 u bulamadım. kuruyorum yine 9c olarak gözüküyor.3870 kart var. nedir bu olay?yoksa directx ..." şeklinde özetlenebilir....

Kapalı konu
 LinkBack Konu araçları |  
Eski 18-07-08, 12:11   #1 (permalink)
adguler
Member

Katılım tarihi: 03.03.05
Directx 10?

beyler directx 10 olayını çözemedim.yada directx 10 u bulamadım. kuruyorum yine 9c olarak gözüküyor.3870 kart var. nedir bu olay?yoksa directx 10 çıkmadımı
adguler çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Eski 18-07-08, 12:30   #2 (permalink)
blackmagician
Power Member

blackmagician Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.12.06
Nereden: Spatyom
Blog Mesajları: 1
Resimler: 17
Ynt: Directx 10?

Alıntı:
adguler tarafından iletildi. Mesajı göster
beyler directx 10 olayını çözemedim.yada directx 10 u bulamadım. kuruyorum yine 9c olarak gözüküyor.3870 kart var. nedir bu olay?yoksa directx 10 çıkmadımı
Sadece vistada çalışıyor, vista yükledin mi?

blackmagician çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Eski 18-07-08, 12:57   #3 (permalink)
adguler
Member

Katılım tarihi: 03.03.05

vista yüklemedim, yüklemeye niyetim de yok. xp de hiç çalışmıcak mı hiç bu. dx10 dan faydalanmak için vista şart mıdır. çok saçma eğer öyleyse
adguler çevrim dışı  
Eski 18-07-08, 13:01   #4 (permalink)
blackmagician
Power Member

blackmagician Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.12.06
Nereden: Spatyom
Blog Mesajları: 1
Resimler: 17

Alıntı:
vista yüklemedim, yüklemeye niyetim de yok. xp de hiç çalışmıcak mı hiç bu. dx10 dan faydalanmak için vista şart mıdır. çok saçma eğer öyleyse
Evet, dx10 için vista şart.
blackmagician çevrim dışı  
Eski 18-07-08, 13:17   #5 (permalink)
bulkan
V.I.Member

bulkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara

Directx@10 dan faydalanmak için mutlaka Vista yüklemen gerekiyor.
Sakın ola dx10-xp diye paylaşılan dosyaları indirip yüklemeye çalışma.directx tanı aracında 9 yerine 10 yazıyor hepsi bu.Fakat işin köti yanı, faydası olmadığı gibi zararı da büyük.
directx sistem dosyalarına hasar veriyor, direct3d işlevinde bozukluklar meydana geliyor.Bu sorunları ben de yaşadım ve yaşayan birçok kişiye tanık oldum.
XP de directx10 diye birşey yok.Bunu Microsoft geliştirip sitesinden indirmeye sunmadığı sürece XP de kullanmak mümkün değildir.
Directx, sistemin çekirdek yapısı ile alakalıdır.dx10 un XP de tam manasıyla çalışması için Vista nın çekirdek yapısını XP ye aktarmak gerekiyor ki bu da imkansızdır.
O bahsettiğim dosyalar, kişilerin hack çalışmalarından ibarettir ve dediğim gibi zararlıdır.Aman dikkat.
Eski 18-07-08, 13:28   #6 (permalink)
hasantahsin
hARDWAREMANIAC

hasantahsin Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.06.06
Nereden: istanbul
Blog Mesajları: 3
Resimler: 2

Alıntı:
Bence okadar kesin konuşma, yani en azından sırf kartı denemek için yükle sil sonra, ben olsam o kartın hatırına yüklerdim
Eski 18-07-08, 19:25   #7 (permalink)
bjkliHAKAN
Member

Katılım tarihi: 24.12.07
Nereden: İnönüden( kapalı )

kesinlikle vista şart çünki direct 10 un özellikleri vistayı içeriyor inanmayan arayıp bakabilir
bjkliHAKAN çevrim dışı  
Eski 19-07-08, 00:08   #8 (permalink)
hasantahsin
hARDWAREMANIAC

hasantahsin Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
bjkliHAKAN tarafından iletildi. Mesajı göster
kesinlikle vista şart çünki direct 10 un özellikleri vistayı içeriyor inanmayan arayıp bakabilir
Niye inanmasınlarki oynayamayınca xp de olmadığını anlamış zaten arkdaş
hasantahsin çevrim dışı  
Eski 21-07-08, 00:02   #9 (permalink)
bjkliHAKAN
Member

belki 98 zannedebilir hehehe espiri tabii
bjkliHAKAN çevrim dışı  
Eski 21-07-08, 05:45   #10 (permalink)
berker949494
Banned user

Katılım tarihi: 05.07.08
Nereden: bokludere

10 Çıktımı YAw:S
berker949494 çevrim dışı  
Eski 21-07-08, 11:54   #11 (permalink)
bjkliHAKAN
Member

valla yeni çıkmış ama xp deil vista kardeşim
bjkliHAKAN çevrim dışı  
Eski 26-08-08, 02:10   #12 (permalink)
asabi__
Member

asabi__ Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.07.08
Nereden: izmir

şey bısı sorabılır mıyım pekı bu ekran kartlarının directx 10 9 dıe hepsının ayrı mı yanı mesela bnm ekran kartım ıcın hangısını yuklemem gerekio ? yardımcı olursanız sevınırım :S
asabi__ çevrim dışı  
Eski 26-08-08, 04:47   #13 (permalink)
hasantahsin
hARDWAREMANIAC

hasantahsin Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
asabi__ tarafından iletildi. Mesajı göster
şey bısı sorabılır mıyım pekı bu ekran kartlarının directx 10 9 dıe hepsının ayrı mı yanı mesela bnm ekran kartım ıcın hangısını yuklemem gerekio ? yardımcı olursanız sevınırım :S
Eğer işletim sistemin vistaysa bişey yüklemen gerekmiyor dx10 yüklü geliyor, eğer xp ise dx10 u kullanamıyosun ve xp sp2 den sonrada dx9c yüklü geliyor, kısacası iki durumdada bişey yüklemen gerekmiyor.
hasantahsin çevrim dışı  
Eski 26-08-08, 08:34   #14 (permalink)
By TeKnO
Cool Member

By TeKnO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.07.08
Nereden: TUNCELİ
Resimler: 1

Alıntı:
hasantahsin tarafından iletildi. Mesajı göster
Eğer işletim sistemin vistaysa bişey yüklemen gerekmiyor dx10 yüklü geliyor, eğer xp ise dx10 u kullanamıyosun ve xp sp2 den sonrada dx9c yüklü geliyor, kısacası iki durumdada bişey yüklemen gerekmiyor.
yani malesef xp burda vistaya yenik düşüyo
Kapalı konu

Tags
DirectX

Konu araçları

Directx 10? ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
DirectX 10.1, DirectX 10 İçin Son Güncelleme Olacak Haberci HWM Haber 0 05-12-07 23:30
BioShock DirectX 9 / DirectX 10 benchmarks Blow-II Ekran Kartları 9 30-08-07 00:53
directx erensenturk1990 Ekran Kartları 13 16-06-07 18:11
directx 10 antifreeze Ekran Kartları 4 25-03-06 23:57
directx DeathLord Ekran Kartları 6 19-04-03 12:06

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:19.