hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

görüntü sorunu

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Oyunlar forumu altında görüntü sorunu başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "merhaba arkadaşlar.sorunumu kısaca anlatmaya çalışacagım yardımcı olursanız sevinirim.bazı oyunları oynarken otlar veya kayalar yanlarına yaklaşınca aniden görünmeye başlıyor.bu sorun saddece ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > Oyunlar

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 04-05-08, 09:05 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
redleon
New Member
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 04.05.08
görüntü sorunu

merhaba arkadaşlar.sorunumu kısaca anlatmaya çalışacagım yardımcı olursanız sevinirim.bazı oyunları oynarken otlar veya kayalar yanlarına yaklaşınca aniden görünmeye başlıyor.bu sorun saddece yeni değil eski oyunlarda da başıma geldi.ekran kartının en son sürücüleri ve directx in son versiyonu yüklü.sistemim özellikleri şunlar:

msi p35 platinum anakart
intel core2 duo e6750 işlemci
512MB GeForce 8800GT Sonic ekran kartı
3 gb corsair bellek
250 gb harddisk
600W psu

yardımlarınızı bekliyorum.
redleon çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-05-08, 10:13 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
hasantahsin
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

hasantahsin Avatar

Katılım tarihi: 17.06.06
Nereden: istanbul
Blog Mesajları: 3
Resimler: 2
Ynt: görüntü sorunu

bütn oyunlarda aynı şeymi oluyor yoksa belli oyunlardamı oluyor (mesela crysis de)

hasantahsin çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-05-08, 01:32 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
redleon
New Member
Bilgisayarım

Alıntı:
hasantahsin tarafından iletildi. Mesajı göster
bütn oyunlarda aynı şeymi oluyor yoksa belli oyunlardamı oluyor (mesela crysis de)
bu sorun ilk önce crysiste karşıma çıktı.daha sonra call of duty 4 de göründü.fakat callofduty deki crysis e nazaran daha az belli oluyor.en son olarakta star wars jedi knight:jedi akademy de karşıma çıktı.crysiste sonradan beliren kayalar ve star warsta sonradan beliren otlar şeklinde
Eski 05-05-08, 04:16 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
hasantahsin
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

hasantahsin Avatar

Katılım tarihi: 17.06.06
Nereden: istanbul
Blog Mesajları: 3
Resimler: 2

crysis i şundan sordum crysis te bendede aynısı oluyordu çünkü minimum grafikte oynuyordum grafikleri tavana vurmayı denedinmi gene aynı şeymi oluyor
hasantahsin çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-05-08, 13:29 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
redleon
New Member
Bilgisayarım

Alıntı:
hasantahsin tarafından iletildi. Mesajı göster
crysis i şundan sordum crysis te bendede aynısı oluyordu çünkü minimum grafikte oynuyordum grafikleri tavana vurmayı denedinmi gene aynı şeymi oluyor

xp de crysis in grafik ayarlarını en üst düzeye getirdiğimde sorun devam etti.vistada en üst düzeye getirdiğimde sorun azaldı.fakat aynı sorunun star wars oyununda karşıma çıkması bir şey mi eksik sorusunu aklıma getirdi.o yüzden yardım istiyorum.
Eski 30-06-08, 10:46 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
ersiiin09
Rookie Member

ersiiin09 Avatar

Katılım tarihi: 28.12.07
Nereden: İzmir

arkadaşım bendede aynı sorun var.benim pc amd x2 2400+ dual core,1gb kigston 800mhz,8600gt 512mb ekran kartı,350watt ps,300gb hdd.call of duty 2,medieval 2,matrix path of neo gibi oyunlardada grafikler en yüksekte olsa en düşükte olsa nesneler yaklaştıkça belirginleşiyor.ve bu rahatsız edici oluyor.driver sil kur,format cart curt sorun devam etmekte.bir cevap bulursak haberleşiriz.makineyi yeni topladık üstüne üstlük tam bir rezalet.
Eski 04-07-08, 01:16 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
bjkliHAKAN
Banned user

Katılım tarihi: 24.12.07
Nereden: İnönüden( kapalı )

ewet haklısın arkadaşım hem bendede oluyordu bu sorun
bjkliHAKAN çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-07-08, 03:36 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
salamura
V.I.Member
Bilgisayarım

salamura Avatar

Katılım tarihi: 04.08.04
Nereden: sin hemşerim

Onun nedeni oyunda olan filtering mod un kapalı olmasından kaynaklanabilir.Onu Anistropic e al onun katları var x4 x8 fln die nekadar fazla yaparsan okadar uzaktan görürsün.
Eski 11-07-08, 03:20 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
redleon
New Member
Bilgisayarım

Alıntı:
salamura tarafından iletildi. Mesajı göster
Onun nedeni oyunda olan filtering mod un kapalı olmasından kaynaklanabilir.Onu Anistropic e al onun katları var x4 x8 fln die nekadar fazla yaparsan okadar uzaktan görürsün.
tavsiye için teşekkür ederim.hemen denedim fakat sorun devam etti.yinede yardımın içiğn sagol.
Eski 11-07-08, 09:01 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
theflash
Member
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 24.06.07
Nereden: İzmir

Alıntı:
redleon tarafından iletildi. Mesajı göster
tavsiye için teşekkür ederim.hemen denedim fakat sorun devam etti.yinede yardımın içiğn sagol.
mesela crysiste en düşük ayarda oynuyorsanız bu her insanın başına geliyordur..Ama nesen kalitesini fullediniz mi tamam...Tabi bu sadece crysisi çözebilir
theflash çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-07-08, 09:06 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
mgdemirtas
Cool Member
Bilgisayarım

mgdemirtas Avatar

Katılım tarihi: 01.04.05
Nereden: bursa

Alıntı:
salamura tarafından iletildi. Mesajı göster
benim bildiğim kadarıyla alakası yok. bu konu birçok oyunda world detail , environment detail, max. distance , grass distance vs. gibi ayarlarla düzenlenir.
mgdemirtas çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-07-08, 04:07 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
redleon
New Member
Bilgisayarım

her şeyi denedim fakat sorun devam ediyor.farcryı yükledim en son sorun onda da devam ediyor.tüm ayarlarını en üst seviyeye getirdiğim halde bazı objeler sonradan belirmeye devam ediyor.
Eski 14-07-08, 04:14 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
bulkan
Silver Member
Bilgisayarım

bulkan Avatar

Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara

Peki başka bir XP CDsi ile format atıp gerekli driver güncellemelerini yaptıktan sonra denedin mi?
Vista Ultimate yüklemeyi denedin mi?Omega driver yükledin mi?Belki faydası olabilir bunların
Eski 15-07-08, 11:42 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
bjkliHAKAN
Banned user

Katılım tarihi: 24.12.07
Nereden: İnönüden( kapalı )

bencede hepsini denedinmi
bjkliHAKAN çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-07-08, 20:50 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
redleon
New Member
Bilgisayarım

Alıntı:
bulkan tarafından iletildi. Mesajı göster
Peki başka bir XP CDsi ile format atıp gerekli driver güncellemelerini yaptıktan sonra denedin mi?
Vista Ultimate yüklemeyi denedin mi?Omega driver yükledin mi?Belki faydası olabilir bunların
tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.başka xp cd'siylede format attım tüm driver ların en son sürümlerini de yükledim hatta Vista Ultimate bile yükledim ama sorun devam ediyor.kafayı yemek üzereyim.oyun oynarken bu sorun yüzünden tüm keyfim kaçıyor.
Eski 23-07-08, 00:55 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
bulkan
Silver Member
Bilgisayarım

bulkan Avatar

Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara

Nvidia panelinden değişik ayarlar denediniz mi?
Vertical synchronization(vsync-dikey senkronizasyon) açık mı?
Kısa yoldan anlatmam gerekirse; Ön tanımlı ayarlardan yüksek kaliteye ayarlayın.
Ya da ilk yazdığım gibi diğer ince ayarları tek tek açın.Hiçbir kapalı detay olmasın.Tüm buffer, filter, optimization vs ayarlar açık olsun.
bulkan çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-07-08, 23:00 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
redleon
New Member
Bilgisayarım

Alıntı:
bulkan tarafından iletildi. Mesajı göster
Nvidia panelinden değişik ayarlar denediniz mi?
Vertical synchronization(vsync-dikey senkronizasyon) açık mı?
Kısa yoldan anlatmam gerekirse; Ön tanımlı ayarlardan yüksek kaliteye ayarlayın.
Ya da ilk yazdığım gibi diğer ince ayarları tek tek açın.Hiçbir kapalı detay olmasın.Tüm buffer, filter, optimization vs ayarlar açık olsun.
tavsiye için sagol.tüm dediğin ayarları daha önce uyguladım lakin nafile.tüm ayarları en üst seviye getirmeme ragmen sorun devam ediyor.oyunları oynarken takılma yok ama böyle bir sorun var kafayı yiyecem.
Eski 23-07-08, 23:45 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #18 (permalink)
FrAnKy
Rookie Member
Bilgisayarım

FrAnKy Avatar

Katılım tarihi: 26.06.05

işletim sistemi vista ise bu driveri

OmegaDrivers.net - Home of the ATI & NVIDIA Omega Drivers. NVIDIA Windows Vista 32

xp ise bu driveri kurup tekrar dener mısınız

OmegaDrivers.net - Home of the ATI & NVIDIA Omega Drivers. NVIDIA Windows XP/2000
Eski 25-07-08, 13:11 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #19 (permalink)
redleon
New Member
Bilgisayarım

Omega Drivers ıda kullandım işe yaramadı.yinede tavsiyen için sagol

Bookmarks
Konu araçları

görüntü sorunu ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Görüntü sorunu sagopa1443 Ekran Kartları 2 11-08-06 13:43