Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Oyunlar »

oyun nasıl yapılır yardım

Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Oyunlar forumu altında oyun nasıl yapılır yardım başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "oyun nasıl yapılır gta vice cityh gib veya başka tür bir oyun amatör olarak yapabilirmiyim.ne kadar sürer.ne yapmam gerekir. hangi ..." şeklinde özetlenebilir....

Kapalı konu
 LinkBack Konu araçları |  
Eski 17-03-07, 13:20   #1 (permalink)
bur4k
V.I.Member

bur4k Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.12.06
Nereden: ayfon
Blog Mesajları: 4
Resimler: 22
oyun nasıl yapılır yardım

oyun nasıl yapılır gta vice cityh gib veya başka tür bir oyun amatör olarak yapabilirmiyim.ne kadar sürer.ne yapmam gerekir. hangi programlar gerekir??
bur4k çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Eski 17-03-07, 13:28   #2 (permalink)
*-Devil-*
Cool Member

*-Devil-* Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.08.06
Nereden: KKTC-Lefkosa
Re: oyun nasıl yapılır yardım

tek kisiyle yapilacak is deil tek kisiyle cok iyide bilsen kac yıl sürecegini hesaplaman bile zor (tabi vice city gibi bisey) kodlama falan herseyi bilmen lazım yazılım vs....
flash la ufat ketef biseyler yaparak baslayabilirsin sanırım...
*-Devil-* çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Eski 17-03-07, 13:39   #3 (permalink)
EzerchE
Moderator

EzerchE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.07.02
Nereden: Bursa
Resimler: 6

öncelikle tetris gibi birşey yapmayı denesen daha iyi olur gibi düşünüyorum
EzerchE çevrim dışı  
Eski 17-03-07, 13:45   #4 (permalink)
*-Devil-*
Cool Member

*-Devil-* Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.08.06
Nereden: KKTC-Lefkosa

vıce cıty tarzı bıseyle baslamak imkansız olsa gerek
*-Devil-* çevrim dışı  
Eski 17-03-07, 14:21   #5 (permalink)
tamerr
Cool Member

tamerr Avatar

Katılım tarihi: 23.05.06
Nereden: Ankara

tek başına 3D özelliklede gta gibi bir oyun yapmak imkansızdır.
bu iş için öncelikle bayağı bir para, sonra bir sürü yetenekli adam gerekir. (programcılık, çizim, 3D, senaryo, vs)
tamerr çevrim dışı  
Eski 17-03-07, 16:04   #6 (permalink)
hesap aldim
Member

hesap aldim Avatar

Katılım tarihi: 02.12.06
Nereden: ankara

Bir de bilgi birikimi elbetet..Gta yapımcısının ilk oyunu değil, ondan önce belli aşamalarda oyunlar yapmış adamlar..Ki bunun için söylendiği gibi bir sürü para, insan, zaman gerek
hesap aldim çevrim dışı  
Eski 17-03-07, 16:18   #7 (permalink)
KroninuQus
hWM Haber Editörü

KroninuQus Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.09.06
Nereden: hARDWAREMANIA/Ankara
Resimler: 15

Zaten oyunların credits kısımlarına girerseniz o oyun için ne kadar insan uğraşmış daha iyi anlarsınız. Okadar kolay değil bir oyunu yapmak
Eski 18-03-07, 01:08   #8 (permalink)
hasantahsin
hARDWAREMANIAC

hasantahsin Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.06.06
Nereden: istanbul
Blog Mesajları: 3
Resimler: 2

yau adam size nası yapacagını sordu siz neden yapamayacagını anlatmaya başladınız bilginiz warsa verin arkadaşa 3d game yapma bilgisi
benim bildiğim güzel bir program vardı içinde quake gibi bir çok 3d oyunun motoru vardı ve bu oyunlar üzerine kendi oyununuzu yapıyodunuz ama program üçretliydi ve 15 günlük deneme süresini açmak için internet gerekiyodu ozamnda internetim yoktu sonra o programı bidaha bulamadı ama fiyatını hala hatırlıyorum 360 $ haben programla diil adam gibi oyun yapmak istiyorum diyosan eline 2007 öss hazırlık kitabı alıp bilgisayar mühendisligi için çalımaya başlıyosunyada benim gibi fazla kasmadan basicle felan şirin oyunlar yapıyosun al bi örnek kendi oynunun reklamını yapıyosun demeyin oyunu freeware datıyom sonucta
Eski 19-03-07, 16:44   #9 (permalink)
Kirokan
Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.12.06

Ben bu Kabus 22 oyununu yapan arkadaşların biriyle konuştum. O bilgisayar mühendisiydi kodları yazıyordu. Sanırım 5-6 kişiydiler 3 boyutlu modelcileri ve animatörleri de vardı.

Kod yazma olayı için C++ ve OPENGL gibi programlama dilleri bilmek gerekiyor. Mühendislik lazım yani.

Onun dışında çok kafaya taktıysan 3Ds Max öğrenebilirsin. Bu programla modelleme, animasyon, efektler herşey yapılabiliyor tabii içine girdin mi çıkamıyorsun çok özelliği var bir sürü plug-ini var falan filan. (300 spartanın birçok sahnesi bu programla yapılmış) Ben genelde 3 boyutlu modelleme ve görselleştirme için kullanıyorum. Sevdiğin oyunlara Mod yapabilirsin bir kaç sene uğraşırsan tabii çok zaman isteyen birşey. İşin gücün yoksa uğraş

Tabii bu programı kullanabilmek için ÇOK İYİ ingilizce gerektiğini söylememe gerek yok herhalde
Eski 21-03-07, 13:38   #10 (permalink)
bur4k
V.I.Member

bur4k Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.12.06
Nereden: ayfon
Blog Mesajları: 4
Resimler: 22

abi ben vazgaçtim oyun yapmaktan şöyle bişey düşünüyorum gta matrix gta turk city gibi mod yada ona benzer artıkne oluyorsa bunu nasıl yaparım
bur4k çevrim dışı  
Eski 21-03-07, 15:59   #11 (permalink)
hasantahsin
hARDWAREMANIAC

hasantahsin Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
burak_gsk tarafından iletildi. Mesajı göster
abi ben vazgaçtim oyun yapmaktan şöyle bişey düşünüyorum gta matrix gta turk city gibi mod yada ona benzer artıkne oluyorsa bunu nasıl yaparım
İşte bakın adamın hevesiini kırdınız yau belki adam oyun yapmayı öğrenip adımızı dünyanın en kaliteli fps sini felan üreten türk diye duyuracaktı siz adamın hedefi büyük diye hemen indirdiniz aşa
@burak_gsk kardeşim bidaha aklına büyük bi proje geldiğinde kimseye anlatmada hevesin kırılmasınben arkandayım çözersin sen bu işi
hasantahsin çevrim dışı  
Eski 21-03-07, 22:03   #12 (permalink)
HardwareGeek
Senior Member

HardwareGeek Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.10.06
Nereden: cennetten uzakta...
Resimler: 1

Yapamazsın, çünkü;
1-böyle bi soru sorduğuna göre programcılık hakkında ya hiç bilgin yok yada çok az şey biliyorsun,
2-çok şey bilsen bile bahsedilen çapta bir oyunu, hatasız olarak tamamlaman 10-15 seneni alır ve o zamana kadar senin oyun muhtemelen demode olur,
3- büyük çaplı oyunlar ekip işidir, her kısmın bir uzmanı vardır. Çizimler ayrı, modelleme ayrı, yapay zeka ayrı, kodlama ayrı, senaryo ayrı, test ayrı, genel direktörlük ayrı...hepsi ayrı uzmanlık ister...Bütün bilgiye sahip olsa bile, bi adam tek başına Empire State binasını tamamlayabilir mi? işte buna benzer bu iş aynı...

Ben yine zahmet edip yarın okunması gereken kitap ve geçilmesi gereken aşamalarla ilgili bir şeyler eklerim, belki de vardır da forumun derinliklerinde bir yerlerinde...

Bir de bu konunun yeri oyun bölümü değil, programcılık bölümü altında bi yer olması daha isabetli olur sanırım...
Bilen ve bildiğini bileni takip et
HardwareGeek çevrim dışı  
Eski 22-03-07, 01:43   #13 (permalink)
hasantahsin
hARDWAREMANIAC

hasantahsin Avatar

Bilgisayarım

yau adamın ekibi olmadığını nerden çıkarıyonuz yau amca oğlu hala oğlu dayı oğlu derken ea gamesi geçerhepsine işi öğretse kabus gibi bişey çıkartır ortaya ki onunda yapım ekibine bakarsanız 10 kişi falan ve coğu akraba @burak_gsk ben arkadandayım yapacan sen gta kadıköyü
hasantahsin çevrim dışı  
Eski 25-03-07, 22:37   #14 (permalink)
samett_90s
New Member

Katılım tarihi: 15.02.07
Nereden: izmir

herkes birbirine öğretse yaparız aslında bakarsınız yakında HDW soft die bi oyun firması bile kurarıs.bende burak_gsk kardşeim sen ilk başta dos`ta oyun yazmaya bak.C/C++ Visual Basic gibi programlar kolay öğrenilecek şeyler değil.ama kafaya koyduysan yaparsın bende böle bir şey düşünüyorum.ancak yapıcam oyun heralde bir 10 yıl sürer.
samett_90s çevrim dışı  
Eski 26-03-07, 00:56   #15 (permalink)
hasantahsin
hARDWAREMANIAC

hasantahsin Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
samett_90s tarafından iletildi. Mesajı göster
herkes birbirine öğretse yaparız aslında bakarsınız yakında HDW soft die bi oyun firması bile kurarıs.bende burak_gsk kardşeim sen ilk başta dos`ta oyun yazmaya bak.C/C++ Visual Basic gibi programlar kolay öğrenilecek şeyler değil.ama kafaya koyduysan yaparsın bende böle bir şey düşünüyorum.ancak yapıcam oyun heralde bir 10 yıl sürer.
10 yılımız var bilgimiz yok