Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Oyunlar bölümü içerisindeki Playstation forumu altında PlayStation 3 [Genel Sohbet] başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Peki biz Ageia fln diyoruzda, fizik api diyoruzda bu durum konsollarda nasıl gelişcek bilen varmı, mesela X360 ın işlemcisi bunu ..." şeklinde özetlenebilir....
Peki biz Ageia fln diyoruzda, fizik api diyoruzda bu durum konsollarda nasıl gelişcek bilen varmı, mesela X360 ın işlemcisi bunu hesaplamaya yetiyormu ya da Cell ne yapıcak, biraz bunun üzerinde duralım.
Peki biz Ageia fln diyoruzda, fizik api diyoruzda bu durum konsollarda nasıl gelişcek bilen varmı, mesela X360 ın işlemcisi bunu hesaplamaya yetiyormu ya da Cell ne yapıcak, biraz bunun üzerinde duralım.
Zaten Ps3 Agei,Havok ve Unreal engine 3 gibi motorların yeni sürümlerine update edilmiş olarak gelecek software olarak iki konsolunda gücü bunu yapabilecek (fazlasıyla) güçte.
MotoStorm'un geçen sene E3 de gösterilen Trailer ile alakası yok . Bu yıl oynanan ve videoları gösterilenler arasında gerçekten çok fark var ayrıca geçen E3de Sony'nin CGI videolar ile hazırlanmış videolar bunlar iddalarına bende şiddetle karşı çıkan biri olarak Sony'nin geçen E3 de elinde CGI ve real time olarak renderlanmış videolardan başka birşey olmadığını düşünüyorum ama bu yıl E3 de gördüğünüz herşey Ps3'ün gerçek gücünü gösteren videolar yani 1 sene boyunca yalancı çıkmamak için Sony oturtmuş ve çalışdırtmış Ayrıca Square,Capcom ve Konami videolarının hepsi bana göre gerçek çünkü bu firmalar hiçbir zaman gösterdikleri videoların altında kalitede bir oyun çıkarmadılar.Sony ise durur durur yaygara koparır ama bir oyun yapar herkesin laflarını azına tıkar o yüzden sony'nin bu haklı stratejisinden dolayı laf edecek değilim ama geçen E3 güzel uyutmuşlar bizi al sen şu şekeri misali...
1-malum oyun fiyatları
2-pc nin konsolun yaptığı işi yapabilmesi ama bir konsolun pcnin yaptığı işi yapamaması(buna itiraz edenler olacaktır ps3 e klavye takılio internete bağlanio vs.. vs.. ama unutmayın ps nin klavye ile faresi neredeyse bi ps fiyatı daha edio)
tabiki pcler konsollar kadar iyi grafikler veremeyecek uzun bi süre ama bu forumda her zaman tartışılan ve sürekli fikir birliğine varılan bir durum fiyat / performans dır.. oyun fiyatları artı ps3 ün fiyat /performansı üzerinde 7900gtx olan 4000 küsür ram taşıyan bir pcnin fiyat/ performansından bile düşük olacaktır..3 sene sonra için sorarsanız fiyatlar düştükten ve hackerlar ( ) görevini yaptıktan sonra ps3 düşünülebilir.. ama şuan ki türkiyenin ekonomik şartlarıyla bence luzumsuz masraf..
not: amerikada yaşasaydım hem pc hemde ps3 alabilecek durumda olacağım için böyle bi derdim olmazdı
1-malum oyun fiyatları
2-pc nin konsolun yaptığı işi yapabilmesi ama bir konsolun pcnin yaptığı işi yapamaması(buna itiraz edenler olacaktır ps3 e klavye takılio internete bağlanio vs.. vs.. ama unutmayın ps nin klavye ile faresi neredeyse bi ps fiyatı daha edio)
tabiki pcler konsollar kadar iyi grafikler veremeyecek uzun bi süre ama bu forumda her zaman tartışılan ve sürekli fikir birliğine varılan bir durum fiyat / performans dır.. oyun fiyatları artı ps3 ün fiyat /performansı üzerinde 7900gtx olan 4000 küsür ram taşıyan bir pcnin fiyat/ performansından bile düşük olacaktır..3 sene sonra için sorarsanız fiyatlar düştükten ve hackerlar ( ) görevini yaptıktan sonra ps3 düşünülebilir.. ama şuan ki türkiyenin ekonomik şartlarıyla bence luzumsuz masraf..
not: amerikada yaşasaydım hem pc hemde ps3 alabilecek durumda olacağım için böyle bi derdim olmazdı
Konsol oyun fiyatları ile pc oyun fiyatları aynı. İnsanlar sürekli korsan oyun aldıklarından orjinal konsol oyunlarının fiyatlarını görünce orjinal pc oyunları fiyatlarını bilmedikleri için bir oha diyorlar oysa orjinal pc oyunları da yaklaşık aynı fiyatlarda (pcdeki çoğu düşük kalite olup ucuza satılan oyunları baz almıyorum).
Klavye mouse olayına artık nokta koymak gerekiyor, daha önceki mesajımda da gösterdiğim ufak bir aparat vardı çoğu kişi dikkat etmedi sanırım fiyatı 20 dolar civarında istediğiniz klavye-mouse u bağlayabiliyorsunuz yani extra klavye mouse almanıza gerek yok.
Buna extra olarak konsolların controller sistemleri artık harekete duyarlı olacak, eminim pc için de bir kaç sene sonra bu tür cihazlar çıkacaktır ama hangi pc oyunu bunu destekler bilemeyiz ve bu tür cihazların fahiş fiyatlarla satılacağını tahmin etmek de hiç zor değil. fps klavye mouse ile oynanır diyenler ps3 ve wii de elinizin hareketi ile nişan alma olayını farkettiklerinde (çünkü hala çoğu kişi bundan haberdar değil tahmin edebiliyorum) bu işe ne derler bilmiyorum Özellikle oblivion gibi oyunlarda mouse tek tuşa basarak kılıçla vurmak yerine wii'de iki elinizle o kılıçları hareket ettirebildiğinizi düşünün...
Konsol oyun fiyatları ile pc oyun fiyatları aynı. İnsanlar sürekli korsan oyun aldıklarından orjinal konsol oyunlarının fiyatlarını görünce orjinal pc oyunları fiyatlarını bilmedikleri için bir oha diyorlar oysa orjinal pc oyunları da yaklaşık aynı fiyatlarda (pcdeki çoğu düşük kalite olup ucuza satılan oyunları baz almıyorum).
Valla ben E3'ten sonra 3 Konsol'a da talibim
Gerçekten 3'ü de inanılmaz etkileyici özelliklere sahip. PS3 performans , Wii kumandası ile benzersizlik , XBox360'ta yazılım devinin karizmasına !!!.
Şöyle bir bakınca sivrilen PS3 , Sonra XBox360 geliyor. Wii'ı unutmaksa artık mümkün değil. Ben hiç bir kullanıcının konsollara kayıtsız kalabileceğini sanmıyorum. PC'nin yeri elbette ayrı ama Donanımsal problemleri aşmış konsolların yerininde ayrı olucağını görmek harika birşey. Ben süper 4'lü derim. Şimdiden hepsi için para biriktirmeye başladım. Eğer imkan 4'üne birden el verirsen 4'ünüde almak istiyorum.