Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Oyunlar > Playstation »

PlayStation 3 [Genel Sohbet]

Bu sayfada Oyunlar bölümü içerisindeki Playstation forumu altında PlayStation 3 [Genel Sohbet] başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Sony bir ara bir haber yayımlamıştı. PS3 yüksek üretim maliyetleri sebebiyle 3. dünya ülkelerinde satılmayacak denilmişti. Acaba türkiye'nin bu tip ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 25-08-06, 20:22   #101 (permalink)
Asphodel
Power Member

Asphodel Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.03.03
Nereden: The City of Ogrimmar - Durotar / CENTRAL KALIMDOR
Sony bir ara bir haber yayımlamıştı. PS3 yüksek üretim maliyetleri sebebiyle 3. dünya ülkelerinde satılmayacak denilmişti. Acaba türkiye'nin bu tip bir ülke olarak geçmesi (hala öylemi bilmiyorum) PS3 TR ye gelmez denilebilir mi? bilgisi olan var mı?
AMD 3700+ | Epox 9NPA+ Ultra | Twinmoss 2gb DDR400 | ASUS 7900GTX 512MB | Seagate Barracuda 2x200gb RAID 0 + 2x250gb SATA-II NCQ | Thermaltake BLue orb II | Thermaltake 680W | NEC 20WGX2 | NEC DVDRW 4570A | LG CD-RW | Soundblaster Audigy 2-zs | Creative Megaworks 5+1 5500 | Logitech G-25
Asphodel çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-08-06, 20:33   #102 (permalink)
sahin86
Cool Member

sahin86 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.06.06
Smile

p3 cok guzel ama korsan oyun calıstırmadıktan sonra benım ve benım gibiler için pek bişey ifade etmez bence ps3 den belirli bi zaman sonra pc de de aynı öruntuleri göreblcz
sahin86 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-08-06, 21:00   #103 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 3
Resimler: 15
Alıntı:
Asphodel tarafından iletildi. Mesajı göster
Sony bir ara bir haber yayımlamıştı. PS3 yüksek üretim maliyetleri sebebiyle 3. dünya ülkelerinde satılmayacak denilmişti. Acaba türkiye'nin bu tip bir ülke olarak geçmesi (hala öylemi bilmiyorum) PS3 TR ye gelmez denilebilir mi? bilgisi olan var mı?
Ps3 resmi olarak Türkiyeye gelecek daha önce Türkiye distrübütörleri söylemişti.

Cahil ile etme sohbet fıttırırsın, taş ile etme taharet yırttırırsın..
Blow-II çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-08-06, 21:11   #104 (permalink)
Blick
hARDWAREMANIAC

Blick Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.09.04
Nereden: Güneşli
Resimler: 10
TR 3. mü 2. mi dünya ülkesi? :S
Blick çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-08-06, 22:55   #105 (permalink)
sahin86
Cool Member

sahin86 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.06.06
Alıntı:
Blick tarafından iletildi. Mesajı göster
TR 3. mü 2. mi dünya ülkesi? :S
2 dunya ulkesi ama hiçbiri turkıye kadar dısarıya yardım etmıyor 1. dunya ulkesi olunca demekkı herkes kendine musluman oluyor gercekten turkun turkten baska dostu yok
sahin86 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-06, 02:16   #106 (permalink)
diablo
Moderator

diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 11.01.02
Nereden: Ankara
Resimler: 5
konuyu dağıtmayın ....

diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-06, 11:29   #107 (permalink)
EzerchE
Moderator

EzerchE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.07.02
Nereden: Bursa
Resimler: 6
Playstation 3 Kanseri Yenecek,

Seti@home projesinde olduğu gibi ps3 üzerinde Folding@home isimli bir proje ile kansere çare aranacak. Bu işlemi gerçekleştiren ps3ler bilgileri merkeze yollayacak. ps3 işlemcisinin gücü sayesinde çok sayıda işlem daha kısa sürede gerçekleşebilecek.

Bunun sayesinde gün sonunda arkadaşınıza "en azından ben bugün kanseri yenmeye yardımcı oldum, sen ne yaptın" diyebilirsiniz

EzerchE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-08-06, 20:56   #108 (permalink)
mgdemirtas
Cool Member

mgdemirtas Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 01.04.05
Nereden: bursa
Thumbs up ps3 motion capture görüntüsü

arkadaşlar bu vidyoyu kendinizi ps3 almaktan alıkoymaya çalışıyorsanız izlemeyin. lakin eğer ps3 almak için hala yeterli sebebiniz yoksa tık tık
http://www.youtube.com/watch?v=gdxU_kKNQCs&search=PS3
mgdemirtas çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-09-06, 19:01   #109 (permalink)
ALIENWARE
hM Haber Editörü

ALIENWARE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.09.04
Nereden: N/A
Yükleme Süreleri PS3 vs Xbox360

Acaba hiç aklımıza geldimi o güzel grafiklere bakarken, o güzelim GH HD nin son ekran görüntülerine bakarken, hiç birimizin aklına gelmedi oyunların yükleme süreleri 50GB BR Disk ten bahsederken hemde

Haberi direk alıntı yapıyorum:

Alıntı:
Oyunseverler hangi konsolun iyi olduğunu tartışa dursun Sony ve Microsoft taraflarında da çok önplanda olmasa da geliştiriciler arasında online blog tartışmaları sürüyor. PS3 ve Xbox 360'ın yükleme süreleri meselesi iki konsolu karşılaştırılmasında önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. İşte Microsoft'tan Andre Vrignaud(Ozymandias), ve Sony'den Mark Delaura'nın bloglarında geçen bu konuda aydınlatıcı tartışmadan alıntılar:

Andre Vrignaud:

"Geçtiğimiz sene düzenlenen GDC'de düzenlenen Sony sunumunda 1x hızında 36Mbit/s (4.5 MB/sn.) veri transferi yapabilen Blu-ray sürücüsü olacağını açıklamıştı. O günden bu güne geldiğimizde konsolun 2x Blu-Ray sürücüyle yani 9.5 MB/sn. piyasada olacağını görüyoruz. 50 GB boyutundaki bir Blu-ray diskin tamamen hafızaya aktarılması için 90 dakikaya ihtiyacı var. Tabiki bu kadar veriyi aynı anda sistem hafızasında saklamak mümkün olmadığından, ya Blu-ray diskten streaming yapmak zorundasınız ya da bilgilerin yerleşik HDD'de cache edilmesini sağlamalısınız. PS3'ün fiyatının yüksek olacak olmasının arkasında yatan gerçeklerden biri de şirketin bu şekilde Blu-Ray teknolojisini benimsemelerine bağlı olarak Blu-Ray diskin veri transferindeki yavaşlığını "cache" yoluyla hafifletmek için HDD'yi sistemde zorunlu kılmaları. Playstation3'ün tüm paketlerinde HDD'nin olmasının arkasında bu yatıyor."

Diğer yandan baktığımızda ise Xbox 360'da 12x DVD sürücünün 16 MB/s ile yükleme yapabiliyor ki bu değer yaklaşık 2 kat daha hızlı bir veri transferi anlamına geliyor. İkili arasında süren blog tartışması süre dursun Sony'den Mark Deloura'da bu matematiksel gerçek konusunda Vrignaud'la hemfikir.

Mark Deloura:

Kabul etmek gerekirse kapasite dışındaki konularda Blu-Ray teknolojisinin potansiyel olarak riskli olabilir. PS3'ün 2x Blu-Ray ile 9 MB ile yükleme yaparken, Xbox360'ın 12x DVD sürücüyle 16 MB'a çıkabilmesi oyunlar için daha hızlı sonuç verecek olduğunun ve daha kısa yükleme süresine sahip olacağını gösteriyor.(Ancak PS3 sürücüsünün 8x DVD hızında da çalışabiliyor ve bu hız bile 2xBlu-Ray hızından daha hızlı)"

Durum böyle olunca matematik bilimine göre her iki firmanın yetkilisi de Xbox 360'ın yükleme süreleri düşünüldüğünde belirgin bir avantajı olabileceğini doğruluyor. Oyunların Blu-ray medyalarda olacak olması akla acaba DVD oyunlar daha kısa yükleme süresine sahip olabilirmiydi sorusunu yükseltiyor. Ancak diğer taraftan Blu-Ray hala özellikle kapasite konusunda daha önde görünüyor.

Haber kaynağı Playfeed konuyu kendine has üslubuyla eleştirmiş: En önce Official Playstation Magazine editörü "PS3'ü çeşitli nedenlerden dolayı istemediğini" açıkladı. Daha sonra eski Sony yöneticileri PS3'ü yavaş olmakla suçladı. Sıradaki nedir? Kaz Hirai'nin en sevdiği oyunun Dead Rising olduğunu itiraf etmesi mi?"

Ömer Faruk Yıldız - TrGamer
Ben şahsen böyle birşeyin pek sorun olacağını sanmıyorum, adı üstünde konsol, belki 30sn yi geçmiyen bekleme süreler bile görmeyiz maksimum, eminim öyle olucak, hızlı olucak. Gerçi hoş o grafikler benim olsun zati Kasıma kadar bekledik bi ömür daha beklerim diyen arkadaşlar çıkacaktır Meraklanmayın siz, şimdiden alın HD TV lerini Şafak 70..

Nacizane blogum:fromVincent
ALIENWARE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-09-06, 19:15   #110 (permalink)
CHAOSCU123
Cool Member

CHAOSCU123 Avatar

Katılım tarihi: 19.06.06
Nereden: İSTANBUL
yanlız aramızda kimsenin konuşmadığı bir durum var evet çok güçlü bi ekran kartı ile yeni nesil konsol fiyatı aynı ee bunu biz görüyoruzda amd-ati ve nvidia görmüyormu siz bunların tamamen pc platformundan vazgeçeceğinimi düşünüyorsunuz yani demek istiyorum ki ps3 çıkıp biraz zaman geçtikten sonra(3-6ay arası) bu adı geçen 2 ekran kartı firmasıda ürünlerinin fiyatlarını alınabilir boyuıta çekecektir benşm tahminim önümüzdeki 2 sene içinde 400dolardan fazla bir e.k fiyatı görmeyeceğimizdir tabii bu işin mantıklı boyutu eğer bu 2 firma mantıksızsa biz napalım
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-09-06, 21:05   #111 (permalink)
mgdemirtas
Cool Member

mgdemirtas Avatar

Bilgisayarım
tabiki bir müddet sonra vgalara yansır, lakin ben vgaların ve pc donanımının artık konsolu hep geriden takib edebileceğini düşünüyorum.
mgdemirtas çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-09-06, 21:09   #112 (permalink)
diablo
Moderator

diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 11.01.02
Nereden: Ankara
Resimler: 5
Alıntı:
ALIENWARE tarafından iletildi. Mesajı göster
Acaba hiç aklımıza geldimi o güzel grafiklere bakarken, o güzelim GH HD nin son ekran görüntülerine bakarken, hiç birimizin aklına gelmedi oyunların yükleme süreleri 50GB BR Disk ten bahsederken hemde

Haberi direk alıntı yapıyorum:

Ben şahsen böyle birşeyin pek sorun olacağını sanmıyorum, adı üstünde konsol, belki 30sn yi geçmiyen bekleme süreler bile görmeyiz maksimum, eminim öyle olucak, hızlı olucak. Gerçi hoş o grafikler benim olsun zati Kasıma kadar bekledik bi ömür daha beklerim diyen arkadaşlar çıkacaktır Meraklanmayın siz, şimdiden alın HD TV lerini Şafak 70..

gerçekten çok entrasan bir olay ... Teorik olarak bahsedilen şeyler doğru ama pratikte bunlar olursa vay konsol alanların haline ... ama benim kendi tahminim bu konsollar çıkar çıkmaz bu kadar büyük ebatta oyunlar çıkmıyacaktır... ilerleyen yıllarda 22gb lık blueray disck leri görürüz diye tahmin ediyorum .. o zamana kadar herhalde bir çözüm bulurlar buna ...
diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-09-06, 21:48   #113 (permalink)
mgdemirtas
Cool Member

mgdemirtas Avatar

Bilgisayarım
geçenlerde galiba mod arkadaşlardan biriydi , 20 gb olacak diyordu bir oyun için...
mgdemirtas çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-09-06, 22:00   #114 (permalink)
EzerchE
Moderator

EzerchE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.07.02
Nereden: Bursa
Resimler: 6
Evet bazı ilk çıkan oyunların da boyutları yüksek olacak. örnek: Resistance: Fall of Man (PS3)

açıkçası yükleme konusunda sorun yaşanacağını düşnmüyorum, olacaksa bile sonuçta bu süre oyun oynamak için pc nin açılmasını bekleyip oyunu açıp oynamaktan çok daha kısa olacaktır bunu unutmayın
EzerchE çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.us