Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Oyunlar > Playstation »

PS3 Vs. XBox 360

Anket sonuçlarını göster: PS3 Vs. XBox 360
Bence oyunlar PS3'de daha güzel gözüküyor. 11 16,92%
Bence oyunlar XBox 360'da daha güzel gözüküyor. 10 15,38%
Bence ikisi arasında belirgin farklar yok. 6 9,23%
Bazı oyunlarda XBox 360 bazılarında PS3 daha güzel sonuçlar vermiş. 11 16,92%
Şu an eşit gibi görünse de ileride PS3 oyunları daha iyi duruma gelecektir. 27 41,54%
Oy kullananlar: 65. Bu ankette oy kullanamazsınız.

Bu sayfada Oyunlar bölümü içerisindeki Playstation forumu altında PS3 Vs. XBox 360 başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Alıntı: EzerchE tarafından iletildi. Dostum prototipten değil serbest piyasadan bahsediyoruz buyur: http://www.hepsiburada.com/productde...ductid=bd48510 prototipi napsın ki insanlar? bd rom lar çıkmaya ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 01-12-06, 16:24   #26 (permalink)
http://h!j@cker
hARDWAREMANIAC

http://h!j@cker Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 31.03.05
Nereden: H!j@cker WorlD
Alıntı:
EzerchE tarafından iletildi. Mesajı göster
Dostum prototipten değil serbest piyasadan bahsediyoruz buyur:

http://www.hepsiburada.com/productde...ductid=bd48510

prototipi napsın ki insanlar? bd rom lar çıkmaya başladı fiyatları da yakında aynı dvd yazıcılarda olduğu gibi hızla düşmeye başlayacaktır. Ayrıca yakında tüm üreticilerin iki medya için tek sürücü üretmeye geçmeleri muhtemel, satın almak şu an için çok erken ve gereksiz:

http://www.pclabs.gen.tr/yazi-1730

Destekleyenler:

Blue-Ray
Sony, Panasonic, Philips, Samsung, Sharp, Pioneer, TDK, LG Electronics, Dell, HP ve Apple, Electronic Arts, Vivendi Universal, 20th Century Fox, Columbia Tristar, MGM, Walt Disney Pictures

HD-DVD

Toshiba, Microsoft, Intel, Sanyo, NEC, HBO, New Line Cinema, Universal Pictures

Kapasite

Blu-Ray

ROM single layer: 23.3 / 25GB
ROM dual layer: 46.6 / 50GB
RW single layer: 23.3 / 25 / 27GB
RW dual layer: 46.6 / 50 / 54GB
Highest test: 100GB
Theoretical limit: 200GB

HD DVD

Single layer:15GB
Dual layer:30GB
Highest test:45GB
Theoretical limit:60GB
serbest piaysada ben yok demedimki ilk yazıcılar hd-dvd cıktı dedim ayrıca iki yongayı buluşturma iişlemi bence daha mantıklı olcaktır piyasanın bu şekilde bölünmesi pek mantıklıda diil zaten ayrıca büyük film şirketleri de suan için daha ucuz maliyetli hd-dvd ye destek vereceklerini acıkladılar ancak tabi zaman neyi gösterir bilemeyiz ben daha önce yasanan hayak kırıklıklarını vurguladım daha öncede sony buu işin altından kalkar dediler ama olmadı pes etti bunu vurgulamak istedim
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-02-07, 22:39   #27 (permalink)
Lord_Raziel
Cool Member

Lord_Raziel Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 20.10.05
Nereden: Kocaeli
Re: PS3 Vs. XBox 360

walla oyununa göre grafik olarak farklı sonuçlar vermiş. kiminde p23 daha kaliteli kiminde de x360 daha kaliteli sonuçlar üretmiş. bence sonucu zaman gösterecektir.
Lord_Raziel çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-02-07, 21:24   #28 (permalink)
gOkO
Moderator

gOkO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.04.04
Nereden: on hm multi cpu
Blog Mesajları: 3
Resimler: 97

xbox360 ın grafikleri çoğu oyunda daha iyi görünüyor(hdr) ancak bir sorun var...renkler çizgi film gibi...ps3 görsel olarak daha gerçekçi geldi bana....
ERBAA'LI
"TÜRK OL TÜRK HİSSET TÜRK YAŞA Kİ GERÇEK TÜRK OLASIN"
gOkO çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-02-07, 21:32   #29 (permalink)
kalpazan
hARDWAREMANIAC

kalpazan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.07.06
Nereden: İzMiT
Blog Mesajları: 2
Resimler: 9

PS3 daha ağır basıyor bence..renkler falan çok güzel ayarlanmış..göresellik iyi...

KARACA-TİSAŞ
kalpazan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-02-07, 15:32   #30 (permalink)
memosoft
New Member

memosoft Avatar

Katılım tarihi: 09.02.07

her zaman ps3 diyorum.çünkü grafikleri çok gerçekçi ayrıca blu-ray bildiğim kadarıyla 50 gb lık kapasitesi var !!! gerçi bu kapasiteyi doldurucak oyun daha yapılmadı diye düşünüyorum.nedense ps serisini seviyorum öbür konsollara hiç ısınmadım.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-02-07, 23:50   #31 (permalink)
mertalp
Senior Member

mertalp Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.07.04
Nereden: Antalya

Ben x360 diyorum. Aşırı bi sempati duyuyorum x360 a karşı
Sırf Gow için bile x360 alınır bence...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-02-07, 01:14   #32 (permalink)
hami10
hARDWAREMANIAC

hami10 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.08.04
Nereden: ŸašaĶ BöLG3
Resimler: 16

200 gb bi cd de süper artık 4.7 gb bile çok yetersiz geliyor bana en azından 15 olmalı..yada çift katmanlar tek katman fiyatına inmeli. HALA ÇOK PAHALILAR NİYEDİR BİLMEM

hami10 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-02-07, 04:27   #33 (permalink)
tolgacem
hARDWAREMANIAC

tolgacem Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.01.06
Nereden: balıkesir
Resimler: 12

katılıyorum ps3 de suanda tam dişine gore oyunlar uretilmemiş olabilir ama
genelde xbox daha purussuz canlı rankler vermiş bazı yerlerde detayları daha iyi ama bazı yerlerdede ps3 renkleri tok gzl gercekci bakıcaz
call of duty 3 un xbox360 daki videosunu izledim esasında guzel ama ole bi oyun pc dede cok rahat yapılır.konsola cıkıcak oyunlar kadar pc ye kassalar keşke.COD2 yi full detayda oynadıgınızda bile hala gzl sonuclar veriyor pc de
bncede en mantıklısı dx10 ve dual core cpu alıp ram takviyesi ve KORSAN oyuna dwm
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-02-07, 18:04   #34 (permalink)
truelove_gs
Rookie Member

truelove_gs Avatar

Katılım tarihi: 05.07.06
Nereden: Bursa

Ben bir Xbox360 kullanıcısı olarak makinemden memnunum. PS3'ün oyun kalitesini artırmak için biraz daha zamana ihtiyacı var. Su aşamada Xbox360 daha kaliteli oyunlara ve grafiklere sahip.
Eski 10-09-07, 02:56   #35 (permalink)
cido
Senior Member

cido Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.03.05
Nereden: Istanbul
Ynt: Re: PS3 Vs. XBox 360

oyun grafikleri aynı hatta bazı oyunlarda ps3 de grafik hataları olurken xbox360 da olmuyor. Bunların screenshotları alınıp neden gösterilmiyorsa Ama donanım olarak ps3 daha kapsamlı özellikle dahili wifi olmasi buyuk avantaj. ps3 un 7 cekirdekli islemcisinden bahsediliyor felan ama benim bildigim grafik kalitesini islemci belirlemez ekran karti belirler. xbox'un renklerine çizgi film gibi denmiş ama her iki konsolda da rezalet grafiklere sahip oyunlar var bi gears of war ile Cars oyununun grafikleri bir değilki. Aynı durum ps3 tede motorstorm ile GT hd içinde geçerli bi bakın bakalım sanki ikisi farklı cihazlarda çalışıyormuş gibi. Bence tercihinizi ihtiyaçlarınıza göre yapın. exclusive oyunlar,bluray,vibration,sixaxis,wifi,multi screen vs..
cido çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-09-07, 12:57   #36 (permalink)
birDevAdam
Power Member

birDevAdam Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.09.02
Nereden: Hatay
Cevap: PS3 Vs. XBox 360

Bu cihazlarda strateji ve adventure oyunları oynanabiliyor mu..

Özellikle, warcraft, age of empires vs...

Bu tür ağırlıklı oyunlar oynayan biri bu cihazlardan mı almalı yoksa PC ye mi yönelmeli??
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-09-07, 13:07   #37 (permalink)
justuur
Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.09.07
Nereden: İstanbul
Cevap: PS3 Vs. XBox 360

Adventure konusunda sıkıntı yok ama strateji açısından biraz sıkıntılılar. Bu arada şu an için ps3 ile aralarında belirgin bir grafik kalitesi farkı yok. Birde şunu gözardı etmemek lazım 360 2005'de çıktı playstation3 e göre eski sayılır!
justuur çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-05-08, 10:56   #38 (permalink)
MonoChromE
V.I.Member

MonoChromE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.02.06
Nereden: İnönü
Resimler: 7
Ynt: PS3 Vs. XBox 360

Bence PS3 görüntü de gerçeğe daha yakın

Ağaç Dikme Kampanyası
MonoChromE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-05-08, 16:40   #39 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Resimler: 15
Ynt: PS3 Vs. XBox 360

Anketin üstünden uzun bir zaman geçti ama güncel bir yorum yapacak olursam artık PS3'deki eski teknik sorunlar (bunlar genelde oyunların port edilmesinden kaynaklanan sorunlardı) ortadan kalktı. Artık yapımcılar her iki platforma da gereken önemi veriyorlar. 360'ın satışından dolayı ve MS'nin baskın partner çalışmalarının da etkisi artık düştü. Aynı durum Sony içinde geçerli. Sony PS3 ile bu sene tam anlamıyla bir çıkış yakalayarak ortak platformlarda yapılan oyunlarda da bir başarı gösterek sorunları aştığını kanıtladı. Bundan sonra konsolların başarı seviyesini tamamen kendilerine özel oyunlar gösterecek. Tercih ise oyuncuların hangi tar oyunlar oynamak istediğine bakıyor..

Cahil ile etme sohbet fıttırırsın, taş ile etme taharet yırttırırsın..
Blow-II çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-05-08, 16:56