Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Oyunlar > Playstation »

PS3 Vs. XBox 360

Anket sonuçlarını göster: PS3 Vs. XBox 360
Bence oyunlar PS3'de daha güzel gözüküyor. 11 16,92%
Bence oyunlar XBox 360'da daha güzel gözüküyor. 10 15,38%
Bence ikisi arasında belirgin farklar yok. 6 9,23%
Bazı oyunlarda XBox 360 bazılarında PS3 daha güzel sonuçlar vermiş. 11 16,92%
Şu an eşit gibi görünse de ileride PS3 oyunları daha iyi duruma gelecektir. 27 41,54%
Oy kullananlar: 65. Bu ankette oy kullanamazsınız.

Bu sayfada Oyunlar bölümü içerisindeki Playstation forumu altında PS3 Vs. XBox 360 başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "1UP'ın yaptığı PS3 ve XBox 360'daki ortak oyunların karşılaştırmalı grafik farklılıkları. PS3 mü yoksa XBox 360 mı ? Bana göre ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 30-11-06, 12:07   #1 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 3
Resimler: 13
Arrow PS3 Vs. XBox 360

1UP'ın yaptığı PS3 ve XBox 360'daki ortak oyunların karşılaştırmalı grafik farklılıkları. PS3 mü yoksa XBox 360 mı ? Bana göre bazı oyunlar PS3'de bazı oyunlarda XBox 360'da daha güzel gözüküyor.

Devamı Devamı 2

Cahil ile etme sohbet fıttırırsın, taş ile etme taharet yırttırırsın..
Blow-II şu an çevrim içi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-11-06, 13:08   #2 (permalink)
ALIENWARE
hM Haber Editörü

ALIENWARE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.09.04
Nereden: N/A
Karar vermek çok zor Bence her ikiside çok başarılı bi konsol. PS3 Xbox360 dağıttı gibi bi laf kesinlikle söylenemez, aynı şey Xbox360 içinde geçerli. Şuan X360 büyük başarı elde etmiş durumda, PS3 de yakız zamanda X360 dan geri kalmayacağına göre ben her ikisinide isterdim

Ortada her iki konsoluda tercih sebebi yapabilecek sıkı oyunlarıda unutmamak lazım. Ayrıca X360 ın uzun zaman önce piyasaya çıkması ve PS3 ün devrim yaratma iddialarınıda göz önünde bulundurursak X360 alkışı hak ediyor bence.

Nacizane blogum:fromVincent
ALIENWARE çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-11-06, 13:38   #3 (permalink)
CHAOSCU123
Cool Member

CHAOSCU123 Avatar

Katılım tarihi: 19.06.06
Nereden: İSTANBUL
genelde ps3 biraz daha aydınlık gözüküyor ancak bence bu 1 yıllık bir fark değildi ilerde nolur bielmem tabi ama şuanda her iki konsolda müthiş gözüküyor
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-11-06, 14:28   #4 (permalink)
EzerchE
Moderator

EzerchE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.07.02
Nereden: Bursa
Resimler: 6
Şimdilik bu grafikler için söyleyebileceğim PS3 renkleri gerçeğe daha yakın. Bir de şunu söylemek istiyorum, sistem henüz çok yeni olduğu için oyun üreticileri halen sistemi tanıma aşamasındalar, yani ps3 gücünü kullanan oyunlar 2007de çıkmaya başlayacak. Ayrıca henüz blueray in avantajlarını da görmedik. oyun üreticileri ps3 oyunları için textureleri, sesleri sıkıştırmadan bol buldukları alana yayıveriyorlar. fakat xbox 360'da aynı oyun aynı grafiklerle bir dvd ye sığdırılıyor. şu an için ps3 oyunlarının çok alan kullanmaları bir işe yaramıyor yani bunun avantajlarını ileride görücez.

bu durumda ben ankette şu an eşit gibi görünseler de ilerde ps3 oyunları xbox360dan kat kat iyi olacak şeklinde oy kullanıyorum

En son EzerchE tarafından düzenlendi: 30-11-06 saat 20:58
EzerchE şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-11-06, 14:54   #5 (permalink)
Asphodel
Power Member

Asphodel Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.03.03
Nereden: The City of Ogrimmar - Durotar / CENTRAL KALIMDOR
şu görüntüleri görene kadar PS3 ün xbox 360 ı dağıtacağını beklemekteydim. Hatta öyle düşünüyordum. Bazı oyunlarda XBox 360 bazılarında PS3 daha güzel sonuçlar vermiş. Fikri bundan sonra kabul ettiğim etmen olacak.
AMD 3700+ | Epox 9NPA+ Ultra | Twinmoss 2gb DDR400 | ASUS 7900GTX 512MB | Seagate Barracuda 2x200gb RAID 0 + 2x250gb SATA-II NCQ | Thermaltake BLue orb II | Thermaltake 680W | NEC 20WGX2 | NEC DVDRW 4570A | LG CD-RW | Soundblaster Audigy 2-zs | Creative Megaworks 5+1 5500 | Logitech G-25
Asphodel çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-11-06, 15:19   #6 (permalink)
BLACKandWHITE
Moderator

BLACKandWHITE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.11.02
Nereden: İstanbul
Resimler: 11
Ezerche ye katılıyorum. İlerde ps3 gerçek gücünü gösterecektir. Henüz oyun üreticileri optimum grafiklere ulaşmadılar başlangıç aşaması olduğu için.
Eski 30-11-06, 16:55   #7 (permalink)
shortyaras
Member

shortyaras Avatar

Katılım tarihi: 27.03.06
Nereden: Samsun
farkettim de bazı oyunlarda Xbox360 baya karanlık bir ortamda geçiyor.Bazı ortamlarda da PS3 çok aydınlık insanın gözünü alır cinsten.oyundan oyuna değişiyor fakat şimdilik Bazı oyunlarda Xbox bazı oyunlarda PS3 diyebilirim.şu nu da eklemekte fayda var ki,sizlere katılıyorum PS3 ün ileri zamanlarda çok güzel şeyler ortaya koyacağını düşünüyorum...
shortyaras çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-11-06, 17:51   #8 (permalink)
EzerchE
Moderator

EzerchE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.07.02
Nereden: Bursa
Resimler: 6
Burada xbox360 grafikleri ps2 grafiği gibi kalmış. ps3 daha gerçekçi

Bu resimde xbox360 hdr olayını abartmış gerçekçilikten uzak, çok parlak. ps3 daha gerçekçi görünüyor.
EzerchE şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-11-06, 20:06   #9 (permalink)
Xeutitan
V.I.Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.02.05
Nereden: Orange Country
Ben de PS3 ileride öne geçicektir yönünde oyumu kullandım ama umarak !. Çünkü Xbox360 bazı oyunlarda sapıtmış olsada daha ciddi bir yüzdede daha iyi grafiklere sahip!.Bu PS3'ün söylendiği gibi çok zor kodlanışından dolayı olabilir ! Ama eğer bu seviyede çıkıyorsa o zaman geçen sene çıkartsalardı ! Yada en azından makinenin gücünü test edicek demoları göstersinler bizde görelim.
Xeutitan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-11-06, 20:13   #10 (permalink)
KroninuQus
hWM Haber Editörü

KroninuQus Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.09.06
Nereden: hARDWAREMANIA/Ankara
Resimler: 15
PS3 daha çok yeni ama xbox360 rayına oturdu henüz bir yorum yapmak için erken bence ama PS nin kısa zamanda öne geçiceğini düşünenlerdenim
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-11-06, 20:14   #11 (permalink)
karuch
Cool Member

Katılım tarihi: 17.07.06
Nereden: Fethiye
İleride PS3 gerçek gücünü gösterecektir bence.(Bkz.Metal Gear Solid 4:Guns of the Patriots)
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-11-06, 21:40   #12 (permalink)
BLACKandWHITE
Moderator

BLACKandWHITE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.11.02
Nereden: İstanbul
Resimler: 11
oyumu değiştirdim
BLACKandWHITE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-11-06, 21:53   #13 (permalink)
antifreeze
Member

antifreeze Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 20.03.06
üstteki resimlere baktığımda özellikle marvel ultimate alliance'da xbox görüntülerini beğendim,fakat diğer oyunlarda ps3 daha ağır basıyor sanki.zamanla ps3'ün hem performans ve memnuniyet,hemde piyasa başarısı olarak xbox'u rahatça geçeceğini düşünüyorum,fakat ikisinin de arasında çok ezici bir fark yok.
antifreeze çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-11-06, 22:03   #14 (permalink)
KneeDeep
Cool Member

KneeDeep Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.09.05
PS3, işlemcisinin yapısından gelen açmazlar yüzünden tam performansını gösteremeden uzunca bir süre daha piyasa ile boğuşacakken,fırsattan istifade işin kaymağını Xbox ve özellikle Wii yiyecek,ki; Wii Amerika'da çoktan hedef kitlesine ulaşmış ve Nintendo pazarlama planlarında ne kadar doğru adımlar attığını göstermiş durumda;
Alıntı:
Harekete duyarlı oyun kumandası (Wiimote) ile beraber gelen Nintendo Wii oyun konsolu, ilk 8 günde sadece Amerika'da 600 bin adet satmış durumda. Diğer kıtalara ait rakamlar henüz ortada yok. PlayStation 3'ün Amerika'da sattığı rakam ise 175 bin altında. Tabii sevkedilen rakam bu seviyede. Nintendo Wii, Playstation 3'ün piyasaya sürülmesinden 2 gün sonra satılmaya başlanmıştı.

Fiyat konusuna gelince: Nintendo Wii oyun konsolunun fiyatı $250; Playstation3'ün fiyatının 499$ ve 599$'lık fiyatlarla satıldığını düşünürsek gayet uygun bir rakamda. Nintendo'nun hedefi, bu yıl sonuna kadar 4 milyon adet satış rakamına ulaşmak. Satışların içerisinde 454 bin "The Legend of Zelda: Twilight Princess,'' oyun satışı da dahil. 250$'lık konsol fiyatının içerisinde 5 adet spor oyunu da dahil. 8 günlük toplam satış rakamı ise 190 milyon dolara ulaşmış durumda.

Wal-Mart firması, Nintendo Wii ile beraber 13 adet oyunu toplam 650$ gibi bir rakamdan satarken, 12 oyun'lu Playstation3 paketi 1425$ civarında. Dolayısı ile yeteri kadar Playstation3 sevkiyatı yapılmış olsaydı bile, Nintendo Wii kadar başarılı bir satış grafiği çizebilirmiydi, kesin değil.
KneeDeep çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-11-06, 22:11   #15 (permalink)
Alexander
V.I.Member