Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Oyunlar > Playstation »

Servis Problemi

Bu sayfada Oyunlar bölümü içerisindeki Playstation forumu altında Servis Problemi başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Sony beceremedi Şenol Usta halletti Sürekli, "Korsan tamircilere kanmayın, yetkili servisten şaşmayın" diye telkinde bulunduğum için, bir gün özür dileyeceğim ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 20-08-08, 14:49   #1 (permalink)
DeeJaY_gT
Moderator

DeeJaY_gT Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 07.07.04
Nereden: ĭکт@ивﺙℓ
Resimler: 9
Exclamation Servis Problemi

Sony beceremedi Şenol Usta halletti

Sürekli, "Korsan tamircilere kanmayın, yetkili servisten şaşmayın" diye telkinde bulunduğum için, bir gün özür dileyeceğim hiç aklıma gelmezdi.

Ne var ki, yaptığım bu uyarıdan dolayı tüm tüketicilerden özür diliyorum. 15 yıldır Hürriyet’te tüketicilerin sorunlarıyla ilgilenen biri olarak meğer ben yanılmışım. Bu düşüncem, dünya devleri arasında yer alan Sony gibi bazı markalar için geçerli değilmiş. Şimdi isterseniz, neden böyle bir sonuca vardığımı anlatayım.

Şubat ayında yurtdışından dönerken karne hediyesi olarak oğluma aldığım Sony'nin PlayStation 3 oyun konsolu, yaz tatiliyle birlikte bir anda oyunları çalıştırmaz oldu. Bunun üzerine cihazın tamir edilmesi için doğal olarak hemen Sony Türkiye'yi aradım. Beni yetkili bir servise yönlendirmelerini istedim. İlk önce Göztepe Yetkili Servisi devreye girdi. Ancak, servis sorumlusu yurtdışından alınan cihazları tamir etmediklerini söyledi. Dünyanın dört bir yanına yayılmış, uluslararası garanti uygulamalarının öncülüğünü yapmış, dünya markası olmuş bir kuruluşun Türkiye'de, Tüketici Yasası'na ve yoğun rekabet ortamına rağmen böyle bir uygulamada bulunabileceğini düşünmediğim için Sony Türkiye'yi yeniden aradım. Bu kez beni Beşiktaş Yetkili Servisi'ne yönlendirdiler. Buraya kadar gerek Sony Türkiye, gerekse Beşiktaş Servisi'nin yakın ilgi gösterdiğini, göndermeyi beklemeden, cihazı hemen adresimden aldıklarını belirtmek isterim. Ancak aradan 20 gün geçmesine, oğlumun "Neredeyse tatil bitti, PS3'üm gelemedi" şikayetlerine rağmen, cihaz bir türlü tamir edilip gönderilemedi. Sonunda, yurtdışında satılan Sony PlayStation 3'lerle Türkiye'dekiler arasında yazılım farklılığı bulunduğu, bu nedenle de tamirinin yapılamadığı yanıtı geldi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de satışı yaygın olan bu oyun konsolunun, ana firma tarafından tamir edilememesi oldukça ilginç. Çünkü bir cihazın yurtdışından ithal edilip satılabilmesi için ilk önce servis ağının oluşturulması, bu servislerde çalışanların cihazla ilgili eğitimden geçirilmesi ve herhangi bir arızada müşterinin sorun yaşamaması için yedek parça stoğunu bulundurması gerekiyor. Bu da, ya yetkili servislerin cihazı tamir etmeyi bilmediği ya da stoklarda gerekli yedek parçayı bulundurmadığı anlamına geliyor.

Her neyse, ana firma tamir edemeyince, bana Türkiye'de 1100-1300 YTL arasında satılan bu PS3 oyun konsolunu ya çöpe atmak ya da korsan tamircilerden medet ummak kalıyordu. Ben de çöpe atmadan önce google'da bir tarama yapayım dedim. Cihazı, İnternet’te ilk gözüme çarpan Perpa'nın 13'üncü katındaki Şema Bilgisayar'a götürdüm. Şenol Usta, Sony Türkiye'nin 20 günde tamir edemeyerek, geri gönderdiği PlayStation 3'ü, 20 saat içinde onardı ve teslim etti. Üstelik, cihazdaki bu sorun da yazılımdan değil, optik gözden kaynaklanıyormuş. Sadece optik göz değiştirilerek, sorun giderilmiş. Bir tüketici olarak gerek Sony, gerekse bu tür cihazların Türkiye'de satışına izin veren Sanayi Bakanlığı'nın yetkililerine sesleniyor ve "Sony, böyle bir uygulamayı Türkiye'nin dışında başka herhangi bir ülkede yapabilir miydi?" diye soruyorum. Şimdi, verecekleri yanıtı merakla bekliyorum.

ALINTI

En son DeeJaY_gT tarafından düzenlendi: 20-08-08 saat 17:33
DeeJaY_gT çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-08-08, 15:14   #2 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 3
Resimler: 15
Ynt: Sony bize PSN yap

Alıntı:
DeeJaY_gT tarafından iletildi. Mesajı göster
Sonunda, yurtdışında satılan Sony PlayStation 3'lerle Türkiye'dekiler arasında yazılım farklılığı bulunduğu, bu nedenle de tamirinin yapılamadığı yanıtı geldi.

ALINTI

* Böyle birşey yok farklı olan sadece bölge farkı olan firmware güncellemesidir ve donanım ile alakası yoktur böyle bir bahane olamaz. Resmen geri zekalı buradaki yetkili servisteki adamlar. Yaşanan sorun belirtildiği gibi çok sık görülen Blu-Ray lensinin bozulması olayıdır 100-150 YTL'ye bu problem ülkemizde 3. parti firmalar tarafından yapılmaktadır.

* 'Siz konsolunuzu internetten update ettiğiniz için bozulmuş garanti kapsamında değil' diye bahane gösteren servisler bile var ki Sony PS3'de diskten yada İnternetten güncelleme seçeneği sunuyor ve size böyle bir bahane sunuluyor düşünün yani.

* Firmware'den dolayı açılmayan makineleri de 100 dolar gibi bir servis ücreti alarak, kendi yazılımlarıyla bozdukları makineyi yani, para alarak tamir ediyolar ki resmen soygundur bu.

* Ülkemizde bazı arkadaşların servisden dolayı sorun yaşaması üzerine önceden araya giren yurt dışında yaşayan bir arkadaşımız sayesinde çözüldü ki resmen rezaletti. TrGamer - www.trgamer.com

* Sony, diğer ülkelerde verdiği kaliteli garanti ve servis hizmetini ülkemizdeki bu işi bilmeyen, herşeyi para olarak gören zihniyetten dolayı vermiyor, veremiyor. Bu tarz sorun yaşanınca bence her türlü şikayet yoluna gidlmeli gerekirse dava açılmalı bunların hiçbir bahanesi olamaz. 600 YTL'lik konsolu burda 1250-1500 YTL'ye satmakla iş bitmiyor.

Konudan biraz saptık ama neyse buna da değinelim de herkes herşeyi güllük gülistanlık sanmasın. Biri hardware'i beceremez birisi yazılımı ne olacak böyle bilmiyorum..

Cahil ile etme sohbet fıttırırsın, taş ile etme taharet yırttırırsın..
Blow-II çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-08-08, 16:02   #3 (permalink)
DeeJaY_gT
Moderator

DeeJaY_gT Avatar

Bilgisayarım

Adaş adamların gercek işi tv tamiri camera tamiri PS3 onlara biraz garip geliyor
DeeJaY_gT çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-08-08, 16:07   #4 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
Adaş adamların gercek işi tv tamiri camera tamiri PS3 onlara biraz garip geliyor
Hayır yapamıyormusun bunu dile getireceksin, kalifiye eleman alacaksın gerekirse yurt dışından getirteceksin ki gerek bile yok nasıl yapıyor diğerleri yani adaş bahanesi olmaz bunun sonuçta PS3'de bir medya oynatıcısı sadece bir konsol değil. En azından salak bahaneler öne sürmesinler.
Blow-II çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-08-08, 16:18   #5 (permalink)
DeeJaY_gT
Moderator

DeeJaY_gT Avatar

Bilgisayarım

Tamam adaş sakin ol İşte mantık yanlış adaş adam Bi plazma tamirinden kazandığı para ile bi ps3 den kazandığı pra aynı değil. Tabiki uğraşmıyor.
DeeJaY_gT çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-08-08, 16:49   #6 (permalink)
MonoChromE
V.I.Member

MonoChromE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.02.06
Nereden: İnönü
Resimler: 7

Eğitim şart diyorum başka da bi şey demiyorum

Ağaç Dikme Kampanyası
MonoChromE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-08-08, 17:17   #7 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
Tamam adaş sakin ol İşte mantık yanlış adaş adam Bi plazma tamirinden kazandığı para ile bi ps3 den kazandığı pra aynı değil. Tabiki uğraşmıyor.
Sakinim ben adaş, sadece kimse mağdur olmasın sitiyorum Adaş 600 YTL'lik aleti vergi adı altında 900-1250-1500 YTL'ye çaktılar yani kazandıklarına saysınlar, hala taksit ödüyorum
Blow-II çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-08-08, 17:21   #8 (permalink)
DeeJaY_gT
Moderator

DeeJaY_gT Avatar

Bilgisayarım

Öle adaşım hangi firmada varki bu herşey satana kadar sattıktan sonra kimse seni tanımıyor. Bilinçli tüketici bi şekilde hakkını savunuyor şikayet ediyor elin garibanı hiç bişey yapmıyor. Bence halkın biliçlendirilmesi gerekiyor. YAw konu nerden nereye gitti
DeeJaY_gT çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-08-08, 17:24   #9 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım
Ynt: Servis Problemi

Adaş bunu ayrı bir konuya aldım servis problemi adı altında
Blow-II çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-08-08, 17:33   #10 (permalink)
DeeJaY_gT
Moderator

DeeJaY_gT Avatar

Bilgisayarım
Ynt: Servis Problemi

Farkettim adaşım eline sağlık böle daha güzel olmuş.
DeeJaY_gT çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Tags
servis

Konu araçları

Servis Problemi ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Teknik servis ? •Quad• Genel 10 04-07-07 21:09
servis hakkında osmansisman Genel 0 14-09-05 16:33

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 04:33.