Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Oyunlar > Playstation »

Tam Rapaiç Korner direğine doğru hareketlenmişdi ki :((

Bu sayfada Oyunlar bölümü içerisindeki Playstation forumu altında Tam Rapaiç Korner direğine doğru hareketlenmişdi ki :(( başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu ".... we 08 dondu kaldı Resetledim ps3'ü 2-3 denemeden sonra açıldı bu kez intro'nun başlangıcında dondu.Sonra bidahada açılmadı Servise götürdüm ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 05-04-08, 17:21   #1 (permalink)
eagle
Silver Member

eagle Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.04.05
Nereden: Samsun-İstanbul
Resimler: 7
Unhappy Tam Rapaiç Korner direğine doğru hareketlenmişdi ki :((

.... we 08 dondu kaldı Resetledim ps3'ü 2-3 denemeden sonra açıldı bu kez intro'nun başlangıcında dondu.Sonra bidahada açılmadı

Servise götürdüm göz gitmiş değişecek dediler , Türkiyede ki voltajların dengesizliğinden sıkca oluyor filan dediler daha 1,5 aylık makina ya off
Eski 05-04-08, 18:21   #2 (permalink)
by_BuR@K
hARDWAREMANIAC

by_BuR@K Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 22.03.06
Nereden: hARDWAREMANIA
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10
Thumbs up Ynt: Tam Rapaiç Korner direğine doğru hareketlenmişdi ki :((

Geçmiş olsun
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-04-08, 18:46   #3 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 3
Resimler: 15
Ynt: Tam Rapaiç Korner direğine doğru hareketlenmişdi ki :((

Geçmiş olsun yafs blu-ray arızaları malesef mevcut. Hangi modeldi seninki 40 GB mı? Birde bu aralar sık oluyor voltaj sorunları falan ben riske etmedim bir APC aldım..

Cahil ile etme sohbet fıttırırsın, taş ile etme taharet yırttırırsın..
Blow-II çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-04-08, 18:48   #4 (permalink)
mremre
Cool Member

mremre Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.02.06
Nereden: istanbul

gecmıs olsun
mremre çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-04-08, 18:54   #5 (permalink)
eagle
Silver Member

eagle Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
mremre tarafından iletildi. Mesajı göster
gecmıs olsun
Alıntı:
by_BuR@K tarafından iletildi. Mesajı göster
Geçmiş olsun
Alıntı:
Blow-II tarafından iletildi. Mesajı göster
Geçmiş olsun yafs blu-ray arızaları malesef mevcut. Hangi modeldi seninki 40 GB mı? Birde bu aralar sık oluyor voltaj sorunları falan ben riske etmedim bir APC aldım..
sağolun

80 gblık model .Şöyle bir araştırdım gerçekdende blu-ray arızası çok sık oluyormuş koca sony garipsedim açıkcası
eagle çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-04-08, 19:01   #6 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım

hımm kötü olmuş ama malesef bu tarz sorunlarda olabiliyor 45 gün beklemek kötü olacak. Garanti süresince geçici bir ürün temin edebiliyor diye biliyordum bir araştır istersen.
Blow-II çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-04-08, 19:23   #7 (permalink)
eagle
Silver Member

eagle Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
hımm kötü olmuş ama malesef bu tarz sorunlarda olabiliyor 45 gün beklemek kötü olacak. Garanti süresince geçici bir ürün temin edebiliyor diye biliyordum bir araştır istersen.
yok 45 gün beklemicem çünkü garantili değil

Aldığım yer yurt dışından getirmişdi aynı zamanda karadeniz çapında iş yapan büyük bi servis.Garantiyide sözle vermişlerdi konuşdum makinayı pazartesi bırakıcam yapacaklar değişimi
eagle çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-04-08, 20:15   #8 (permalink)
madyb
V.I.Member

madyb Avatar

Katılım tarihi: 31.07.04
Nereden: İstanbul
Resimler: 5

Alıntı:
eagle tarafından iletildi. Mesajı göster

Aldığım yer yurt dışından getirmişdi aynı zamanda karadeniz çapında iş yapan büyük bi servis.Garantiyide sözle vermişlerdi konuşdum makinayı pazartesi bırakıcam yapacaklar değişimi
bir voltaj dengeleyici alırsın artık hocam . çok geçmiş olsun .
Eski 05-04-08, 20:48   #9 (permalink)
eagle
Silver Member

eagle Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
madyb tarafından iletildi. Mesajı göster
bir voltaj dengeleyici alırsın artık hocam . çok geçmiş olsun .
sağolasın evet ya şart oldu artık
eagle çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-04-08, 17:32   #10 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
eagle tarafından iletildi. Mesajı göster

ne oldu, son durum nedir?

Alıntı:
Maxconsole reader, daps83777, contacted us to let us know that there are multiple reports online of people who have had their PS3's blu-ray drives die on them, meaning they cannot play blu-ray movies or games. The error code most people have been getting for this is '80010514', sometimes referred to as the "code of death." Most forum members have said Sony will replace the unit with no fuss, however if your PS3 is out of warranty it apparently costs $150 to be fixed.

Complaints at: community.eu.playstation

Complaints at: boardsus.playstation
Blow-II çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-04-08, 23:51   #11 (permalink)
eagle
Silver Member

eagle Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
ne oldu, son durum nedir?
Samsunda verdim servise telefonumu aldı arayacak diye bekliyorum hala.Ben Trabzondayım hafta sonu dönecem eve aramasada gidecem bakalım neymiş durum.

Yaw halim şu ufo reklamındaki çakma ufo alan teyzenin durumuna dönecek diye korkmaya başladım valla
eagle çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-04-08, 00:50   #12 (permalink)
::ZaFeR::
hARDWAREMANIAC

::ZaFeR:: Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.03.04
Nereden: Sakarya
Blog Mesajları: 1
Resimler: 3

Alıntı:
Son zamanlarda playstation3'ün 60gb modellerinde yaşanan blu-ray arızaları 80Gb modellerde de gözlenmekte. Bu sorunu aynı sebepten dolayı hem 60Gb hemde 80Gb modellerde yaşamamım ardından ufak bir ayrıntıyı fark ettim. Blu-ray lens arızasını iki kez şu sebepten dolayı yaşadım; Oyun esnasında playstation3 klitlendikten sonra (game-pad'ler ve power off düğmesi bu durumda etkisiz hale gelir ve çalışmazlar) Konsolu bu durumda kapatmanızın tek yolunun konsol'un arkasındaki "Main Power" güç anahtarı olduğunu zannedip kapattıktmanızın ardından Playstation3'ü yeniden başlattığınızda içinde blu-ray Oyunun takılı olmasına rağmen blu-ray rom ikonu menülerden tamamen kaybolur. Bir çok oyun takılmasıyla kaşılaşıyorum ancak takılmanın ardından Playstation'u bu şekilde kapattıktan sonra üstüne birde blu-ray lens arızası yaşıyorum. Blu-ray lensinizin ömrünü uzatmak ve bu arızadan bir adım daha uzaklaşmak için playstation klitlenmelerinde aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz :

İlk önce playstation3'ün rom'un daki blu-ray diski çıkartın.

Normalde playstation3 Power düğmesine basıldığında 2sn. içerisinde kapanır. Ancak donma sorunlarında cihazı kapatmak için 5sn.'nin üzerinde basılı tutmanız gerekmektedir.Cihazı bu şekilde kapattıktan sonra tekrar başlatın ve blu-ray disci'nizi slot'a yerleştirin.

Playstation3'ünüzü çalışır durumdayken asla cihazın arkasındaki "Main Power" anahtarından kapatmayın. Bu anahtarın kullanım amacı cihazınızı uzun süre kullanmayacağınız zamanlarda elektiğini kesip standby modundan çıkartıp tamamen kaptmaktır. Onun dışında playstation3 kapatıldığında "standby" (bekleme) moduna geçer.

Cihazınızı çalışır durumdayken "Main Power" güç anahtarından kapatmanız Cihazda aşırı voltaj yükselip alçalmalarına neden olabilir. Bu durum neticesinde playstation3'ün elektronik devrelerinde hasar oluşabilir. Cihazın optik sürücüsü çalışırken lens sürekli hareket halinde olduğu için ani güç kesilmelerinde lens sürücünün içersindeki disk'e çok yakın yerlerde takılabilir, hem Kendisine hemde içerdeki disk'e kalıcı hasarlar verebilir.

Yazı derleme ve fotoğraflar :
Uğur Ceylan
Bundan sonra dikkat edersin...
::ZaFeR:: çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-04-08, 01:01   #13 (permalink)
eagle
Silver Member

eagle Avatar

Bilgisayarım

sağol dostum keşke lesn yanmadan bu bilgiler olsaydı

Aynende bu şekilde gitti lens.Oyun takıldı ben değil ps3ün arkasıdaki düğme gidip direk bağlı olduğu şalteri indirdim sinirlenip monitör vs herbişeyi kapadım o sinirle