Bu sayfada Yazılım kategorisindeki Oyunlar forumunda [PROTOTYPE] (Kendi İncelemem) başlıklı konu tartışılıyor; KONTROLSÜZ GÜÇ PROTOTİP
Sınırı olmayan bir güç bir biyonik adam ve akılalmaz deneylerin adeta lanetlediği New York...Bazen bir halk kahramanı ...
Sınırı olmayan bir güç bir biyonik adam ve akılalmaz deneylerin adeta lanetlediği New York...Bazen bir halk kahramanı olmayı hayal ederiz.Karizmanın sınırsız olduğu bir dünya.Hepsi hayaldir.Bir şehri yok edecek kadar güçlü olmayı belki hayal bile edemeyiz.Dev yumruklarımızla bir tankı havaya uçurmak,teknolojinin son noktası bıçaklarımız ile vücutları tek vuruşta ikiye ayırmak,bir helikopteri havada haklayacak zincirimiz,binadan binaya atlayabilen o muhteşem gücümüz,havada bir kaç saniye kuğu gibi süzülen bir adam.Onun adı Alex Mercer.
WARNING This Alex Mercer
Evet baştada dediğimiz gibi bir virüs.Ve yine Amerika.Alex'i sıradışı yapmak için bilim adamları bir virüs bulur ve onu sıradışı özelliklerle donatmak için bunu Alex üzerinde denerler.Fakat herzaman olduğu gibi işler yine rayında gitmeyecektir.Virüs New York'a sıçramıştır.
Konu böyle gelişiyor.Basit bi konu ama işlenişi gayet iyi.Alex sadece vürüsün etkisini gösterdiği sokaktaki zombilerle veya hastalığın canavara dönüştürdüğü garip yaratıklarla savaşmayacak.İşimiz asıl askerlerle.Evet şehirde askerler her yerdeler.Onlar şimdi bu pisliği temizlemekle görevliler.Hem kardan hem havadan bizi ateş altına tutacaklar.Onların asıl amacı da bizi yakalamak.
Oyundaki yeteneklerimize gelirsek -aslında yaşamadan anlayamassınız- sınırları zorlayacak cinsten.Şöyle bi silahlarımızı yakından tanıyalım.Öncelikle şunu söyleyeyim.Oyunda puanlarınız biriktikçe bu silahları alabilir ve geliştirebilirsiniz.Puan birktirmede sıkıntı yaşamayacaksınız.Level atladıkça bol keseden punlar cebe iniyor.Önce Bıçaklarımız.Bu muhteşem silahı kullanmak çok zevkli.Görünüşüde oldukça etkileyici.Bu silahı geliştirp muhteşem şeyler yapabilirsiniz.Mausun sağ tuşuna bastığınıda karşınızdakinin altında kazıklar çıkıyor ve havada can çekişip geberişiniz büyük bi zevkle izliyosunuz.Bu silahın en önemli özelliği bu.Artistik hareketlerle kullanışı ve kan efekti ile zevkli bir silah.Bir diğer silahımız balyoz yumruklarımız.Yere vurduğmuz her yumruk New York sokaklarında 7.5 şiddetinde bir depreme neden olmakta.Etkisini anlamışsınıdır.Bu yumrukları dahada geliştirdiğimizde havadan tankın üzerine düşüp onu bir hamlede havaya uçurabiliyoruz.Kullanışı ağır bir silah ama etkinliği en fazla olan silahtır.Bir diğer silahımız ise zincirimiz.Bu silah düşman ile mesafeli kapışmamızı sağlıyor.Bu önemli.Çünkü virüsü fazla kaçırmış olan yaratıklar çok güçlü oluyo.Yine bütün silahlarımız gibi bunuda modifiye edip geliştirebiliriz.Genel silahlar bunlar.Bunlar zaten New York'un yeterince belasını veriyor.Yine topladığımız puanlarla bi çok özellik kazanabiliyoruz.Örneğin can barımızı yükseltebiliyoruz.Oyun içinde can barımızı her hangi bi insanı canice öldürerek doldurabiliriz.
SON SÖZ
Bu oyun ne kadar grafiksel yönden eleştirilsede siz bunlara kulak asmayın.Grafikler gayet iyi durumda.Grafikler çok iyi olsaydı eğer iddaa ediyorum son 3-4 senede çımış en iyi yapım derdim.Şu oyun kısırlığı ile geçen aylarda kesinlikle ama kesinlikle alıp oynanması gereken bir oyun.%90 'nınızın en çok zevk aldığınız oyunlardan biri olacak.Hele oyuna giriş sahnesi benim izlediğim tartışılmaz en iyi giriş sahnesiydi.Ben sırf o muhteşem giriş için bu oyunu oynarım.Oyunu oynadığım sistem GeCube 4850 , 2GB 800 MHz Kingston Ram , Amd x2 5600 işlemci.Bu sistemle full ayarlada 1680x1050 de hiç takılma olmadan oynuyorum.Bu oyunu oynarken Alex Mercer hayranı olmamak elde değil."Benim adım Alex Mercer, tüm bunların sorumlusu benim. Bana katil dediler, bir canavar ve terörist. Ben bunların hepsiyim."
oyunu oynadım ve bir yere kadar geldim ancak belirli bir süre sonra (assasin creed gibi) oyun sıkmaya başlıyor. yinede sırf aksiyon fln için istiyorsanız kesinlikle güzel. intten bi full save indirin ve giyin full armoru alın elinize kırbacı ver elinin new york
Oyun hakkında yabancı-yerli forum sitelerinde yapılan yorumların %90'ı grafiklerin vasatlığından. oyun belirli bir alanı kapsamıyor yani bir free roam denilen olay var. o kadar detay var. herşey grafikle bitmiyor. Bence prototype eğlenceli vakitler geçirmek için ideal oyun hele ki şu günlerde.
Fakat zaman geçtikçe görevler çok zorlaşıyor. üstünüze bir anda 40-50 adam çullanıyor, roket atıyorlar, tanklar, helikopter geliyor. tabi bonusda enfeksiyon kapmış yaratıklar.
ama yinede güzel oyun 9/10.
Siz sırrı çözmek değil kandırılmak istiyorsunuz....
Benim sözlerim bir kar gibi yağardı..Kimisinin kalbi dardı anlamazdı.
an itibari ile bitirdim fakat sonu aceleye gelmiş gibi geldi. hiç birşey anlamadım sonundan. ama sonundaki ."Benim adım Alex Mercer, tüm bunların sorumlusu benim. Bana katil dediler, bir canavar ve terörist. Ben bunların hepsiyim." lafı teselli etmeye yetti
arkadaslar be oyunu aldım ve kurdum birinci bolum bıttı ve ikıncı bolumde kırmızı bınayı nasıl yok edecegım dusen topları alıyorum su kulelerini gosterıyor ama bu turlu bınayı patlatamıyorum su kulelerını patlatıyorum yerıne yenısı gelıyo galıba bana yardım edecek varmı rıca etsem
arkadaslar be oyunu aldım ve kurdum birinci bolum bıttı ve ikıncı bolumde kırmızı bınayı nasıl yok edecegım dusen topları alıyorum su kulelerini gosterıyor ama bu turlu bınayı patlatamıyorum su kulelerını patlatıyorum yerıne yenısı gelıyo galıba bana yardım edecek varmı rıca etsem
oyundan anladığım kadarıyla su kulelerini içinde hunterlar var ve sen yaklaştıkça çıkmaya başlıyorlar. sen hunterlar çıkmadan o kuleyi parçalarsan içindeki hunter direk ölüyor ve dna için bilgi topluyorsun. böyle böyle su kuleleri bitiyor.