Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Oy kullananlar: 311. Bu ankette oy kullanamazsınız.
Bu sayfada Yazılım bölümü içerisindeki Oyunlar forumu altında En Sevdiğiniz Oyun Türü başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "+1..." şeklinde özetlenebilir....
vay askerım vay sana orda oyunun aslını oynatırlar merak etme elınde sılah onune gelene sallarsın o kadar buyuk hayallere kapılma sakın sen yıne oyunlarda vurmana bak asker de adamı kasarlar valla
Alıntı:
eXsen tarafından iletildi.
Bende biliyom kardaş indirmeyide Dial-Up la indirene kadar askere giderim orada gerçeğini yaparım zaten seneye askerim hiç olmazsa borcumuzuda ödemiş oluruz ... Ne borcumu dediniz VATAN BORCU tabiki
vay askerım vay sana orda oyunun aslını oynatırlar merak etme elınde sılah onune gelene sallarsın o kadar buyuk hayallere kapılma sakın sen yıne oyunlarda vurmana bak asker de adamı kasarlar valla
Güzel kadaşım bizde oraya john rambo luk yapmaya gitmiyoruz
Dediğimiz gibi Vatan borcunu ödemeye gidiyoruz yani
vatana hizmet etmeye illa elimize silah alacaz demiyoruz askere gidip tuvaletçi olmakta var askeri hastahanede getir götürçü olmakta var yanlışmı diyorum KARDAŞIM he söylermisin...
Benim sahsi fikrime gore hicbir bilgisayar oyunu frp olamaz, cunku karsinda kurallari belirleyen sey bir makinadir hayal gucu (eger boyle bir seyden bahsedilebilirse) en azindan azindan onumuzdeki 50 yil icinde bir insaninkiyle kiyaslanamaz. Bu yuzden frp ve rpg diye ayri dallar acmak gayet sacma geliyor bana. frp dedigin masaustunde oynanilir, yoneten kisi karakterden mantikli ama beklemedigi tepkiler aldiginda da onlari yasaklamadan oyunu devam ettirmeye calisir.
frp'nin ve rpg'nin acilimlarini kullanarak bir sey ispatlamak olanaksizdir, cunku bunlar zaten yanlis isimlendirilmistir. rpg = role playing game, yani rol yapma oyunu. peki siz nfs oynarken kendiniz mi oluyorsunuz, yoksa yaris eden bir pilot mu? quake oynarken kendiniz mi oluyorsunuz, yoksa olumden hic korkmayan, bilmem kac tane silahi ve mermiyi bir anda cebine atabilen bir deliyi mi? yada frp olarak bakarsak, starcraft ghost fantastik bir dunya degil mi? fantastik dunyalar sadece orta cagdan esinlenilmis yerlerse bana gore tum zamanlarin en guzel oyunu olan planescape torment frp degil mi?
arkadaslar, tanimlar uzerinde tartismaya gerek yok, tanimlar biz onlari nasil tanimlarsak odur, ama genel kullanima ve mantiga basvuruldugu zaman gorulur ki aslinda ne frp'nin orta cag olma zorunlulugu cok garip bir yanilgidir.
sen nasil tanimlarsin derseniz dedigim gibi bence frp sadece masaustunde olur, rpg de karakter gelisimi on planda tutulan oyunlardir. karakter gelisimi derken oynayan insanin zamanla oyunu daha iyi oynayabilme yeteneginden bahsetmiyorum, oynanilan karakterin oynayan kisi tarafindan secilen bir yonde gelismesinden bahsediyorum. bu da en azindan karakterlerin gelisimi bakimindan rpg'lere bir lineer olmama zorunlulugu katar. bunun yaninda bir cok rpg'de hikaye de lineer degildir, fakat bu zorunlu degildir.
Butun bunlar bir yana, eski rpgler nerede diyenler daggerfall'u rpg'ler arasinda saymamakla cok buyuk hata etmisler kanimca, zira frp'ye en cok yaklasan rpg daggerfall'dur (belki morrowind oldugu da iddia edilebilir). bundan baska planescape torment ile beraber gelen soulbringer baya guzel bir oyuna benziyor, 1 hafta icinde gelecek, oynayacagim, ilgilenen mesaj atabilir, biraz oynadiktan sonra yorum yaparim. ayrica vampire the masquerade de sayilmamis rpg'ler arasinda. might and magic 6 kesinlikle oynanmasi gereken bir rpg'dir kanimca. ayrica vampire the masquerade bloodlines da beklenmelidir, sabirsizlikla beklenmektedir (allahim lutfen mahfetmesinler guzelim oyunu, fps'ye cevirmesinler ne olur).
Sacrice bir strateji oyunudur ama o kadar guzeldir ki neredeyse onu bile rpg'lerden sayacagim , oynamadiysaniz kesinlikle deneyin derim. Su an aklima baska bir oyun gelmiyor ama kesin unuttuklarim vardir, neyse onlari da baskalari doldursun artik
nıye kızıyorsun sayın abım bıraz takılayım dedım tabıkı senınde dedıgın gıbı degısık gorevlerde yer almak var ama sana soyleyeyım askerde en rahat edecegın kafanın agrımayacagı ıs hıc bır sorumluluk almadan sadece nobetını tutup yatmak benden tavsıye.
diger arkadasım sana da hak verıyorum rpg ve frp ayrımları bana da sacma gelıyor ama sunu da belırteyım nerde o eskı frp ler advanture lar yok abı yenı oyunların eskı tadı yok hele bırde cs den sonra ortalık allak bullak oldu ınsanlar artık oyunlardan ne bekledıgını bılmıyor
Alıntı:
Güzel kadaşım bizde oraya john rambo luk yapmaya gitmiyoruz
Dediğimiz gibi Vatan borcunu ödemeye gidiyoruz yani
vatana hizmet etmeye illa elimize silah alacaz demiyoruz askere gidip tuvaletçi olmakta var askeri hastahanede getir götürçü olmakta var yanlışmı diyorum KARDAŞIM he söylermisin...
nıye kızıyorsun sayın abım bıraz takılayım dedım tabıkı senınde dedıgın gıbı degısık gorevlerde yer almak var ama sana soyleyeyım askerde en rahat edecegın kafanın agrımayacagı ıs hıc bır sorumluluk almadan sadece nobetını tutup yatmak benden tavsıye.
diger arkadasım sana da hak verıyorum rpg ve frp ayrımları bana da sacma gelıyor ama sunu da belırteyım nerde o eskı frp ler advanture lar yok abı yenı oyunların eskı tadı yok hele bırde cs den sonra ortalık allak bullak oldu ınsanlar artık oyunlardan ne bekledıgını bılmıyor
"Nöbetimi tutarım yatagıma yatarım " ewet en rahatı bu
yanı arkadasım en ıyısı ve en rahatı da bu sakın sorumluluk hele hele zımmet alayım deme askerlıgın stres dolu gecer tamam belkı gorevınden dolayı rahat edersın ama zımmetlerın ve sorumlulukların senı strese sokar hayırlısı ıle yapıp gelırsın ınsallah askerlıgını hadı bakalım ne zaman gıdıyorsun sımdı bellımı
Alıntı:
"Nöbetimi tutarım yatagıma yatarım " ewet en rahatı bu
yanı arkadasım en ıyısı ve en rahatı da bu sakın sorumluluk hele hele zımmet alayım deme askerlıgın stres dolu gecer tamam belkı gorevınden dolayı rahat edersın ama zımmetlerın ve sorumlulukların senı strese sokar hayırlısı ıle yapıp gelırsın ınsallah askerlıgını hadı bakalım ne zaman gıdıyorsun sımdı bellımı
Ocakta belli olacak ...bana kalsa hemen gidecem çabucak çıksın aradan gelincede allah kısmet ederse bi honda civic alacam modifiyemi yapacam bi müzik sistemi neon filan derken coşacam he he
vay dostum baya bı nfs underground oynadın herhalde modıfıye dusunursen yardımcı olurum bende de sıyah 2002 golf var full modıfıyelı neonlu setlı cok baba bır sey oldu ama sana tavsıyem benım kadar abartma ruhsatımda kocaman trafık yasagı muhru var ozel yapım oldugu ıcınmıs ama modıfıyede yardımcı olurum mesela benım pıstonlar seramık kaplama ve cıft turbo var kafa tutmadıgım bır araba yok sımdılık bakalım elbet bır gun bızıde gecerler ama daha gecemedıler
bu arada konuyu da sapıttık herhalde konunun sahıbınden ozur dılerım
Alıntı:
Ocakta belli olacak ...bana kalsa hemen gidecem çabucak çıksın aradan gelincede allah kısmet ederse bi honda civic alacam modifiyemi yapacam bi müzik sistemi neon filan derken coşacam he he
vay dostum baya bı nfs underground oynadın herhalde modıfıye dusunursen yardımcı olurum bende de sıyah 2002 golf var full modıfıyelı neonlu setlı cok baba bır sey oldu ama sana tavsıyem benım kadar abartma ruhsatımda kocaman trafık yasagı muhru var ozel yapım oldugu ıcınmıs ama modıfıyede yardımcı olurum mesela benım pıstonlar seramık kaplama ve cıft turbo var kafa tutmadıgım bır araba yok sımdılık bakalım elbet bır gun bızıde gecerler ama daha gecemedıler
bu arada konuyu da sapıttık herhalde konunun sahıbınden ozur dılerım
Varsa arabanın resmini yollasana bide ne kadara patladı sana yaptıgın + lar
He bide bendende özür , kusura bakmasın konu sahibi
Ne yane okadar araba yapmışsın bide trafiğe çıkamıyormusun bea ooohoooo bu nasıl iştir yaw
araba su an kaportada cıkınca yenı halını yollarım ınsallah ufak bı kaza yaptımda cıft turbo olunca valla sana da yaparız bır guzellık eger uygun bır araban olursa merak etme bız her zaman yardımlasırız yeterkı grubumuza yenı bır araba daha katılsın
Alıntı:
Varsa arabanın resmini yollasana bide ne kadara patladı sana yaptıgın + lar
He bide bendende özür , kusura bakmasın konu sahibi
Ne yane okadar araba yapmışsın bide trafiğe çıkamıyormusun bea ooohoooo bu nasıl iştir yaw
araba su an kaportada cıkınca yenı halını yollarım ınsallah ufak bı kaza yaptımda cıft turbo olunca valla sana da yaparız bır guzellık eger uygun bır araban olursa merak etme bız her zaman yardımlasırız yeterkı grubumuza yenı bır araba daha katılsın
Saol kardaşım saol allah arabana turbo na vede şanzımanına zeval vermesin