Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Yazılım > Oyunlar > XboX »

Bill Gates: “XBOX 360 Dünyanın En Güvenilir Konsolu”

Bu sayfada Oyunlar bölümü içerisindeki XboX forumu altında Bill Gates: “XBOX 360 Dünyanın En Güvenilir Konsolu” başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Piyasadaki oyun konsolları arasında, Xbox 360 bir birinden farklı ünlere sahip. Olumlu yönlerine baktığımızda; Xbox 360, online servisler ve multiplayer ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 13-01-08, 22:41   #1 (permalink)
tHE_PaSSeNgEr
Moderator

tHE_PaSSeNgEr Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 31.01.04
Nereden: Ankara - İstanbul
Bill Gates: “XBOX 360 Dünyanın En Güvenilir Konsolu”

Piyasadaki oyun konsolları arasında, Xbox 360 bir birinden farklı ünlere sahip. Olumlu yönlerine baktığımızda; Xbox 360, online servisler ve multiplayer desteği ile sektörün tartışmasız lideri konumunda ancak olumsuz tarafa baktığımızda; bu saydığımız özelliklerini uzun süreli performans olarak kullanıcılarına geri döndüremiyor.

“Mahşerin 3 Kırmızısı” buna bir örnek olabilir.

Bilindiği gibi bu hata ile birlikte konsollar kullanılamaz hale geliyor ve özellikle Ülkemiz’de olduğu gibi, Microsoft’un teknik destek vermediği bir ülkede yaşayanlar, konsollarını tamir ettirme olanağı bile bulamıyorlar.

Bu hatayı alan kullanıcılara Microsoft tarafından verilen cevap ise ”üretim hatası” şeklinde oldu. Bu nedenle Microsoft 2007 yılında ürettiği konsollarında GPU’yu daha etkin soğutabilmek için, farklı bir soğutma sistemi kullandı. Ancak buna rağmen 3 kırmızı hatası kesin olarak düzelmedi.

Yeni piyasaya sürülecek XboX 360′larda 65nm üretim mimarisine sahip GPU ve CPU lar kullanılacaktı ve böylelikle daha az enerji tüketimile birlikte daha az ısınma problemi ile karşılaşılacaktı. Ağustos ayında piyasada olması beklenen 65nm mimarili XboX 360lar ise halen piyasada yok.

Microsoft’tan bazı yetkililer XboX 360 uzun süreli performans raporlarını açıklarken, ne yazıkki bu kadar çok karşılaşılan ve bir çok kullanıcıyı mağdur eden bu hatalara raporlarında yer vermediler.

BBC‘ye konuşan Bill Gates, bu kadar yaşanan olumsuzluğa rağmen XBOX 360′ı “Dünyanın En Güvenilir ve En Stabil Oyun Konsolu” olarak nitelendirdi.

Bu arada Microsoft, XBOX 360 için olan garanti süresini 3 yıla uzattı.

Şimdi söz sizde; Dünyanın en güvenilir oyun konsolu XBOX 360 mı?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-01-08, 23:47   #2 (permalink)
asymetry
Silver Member

asymetry Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.12.07
Nereden: balıkesir
Ynt: Bill Gates: “XBOX 360 Dünyanın En Güvenilir Konsolu”

net te xbox'ın üretiminden 4 ay sonra bir grup hacker tarafından dvd sürücüsü üzerinden cihazın firmware yazlımına bir exploit yoluyla sızmayı başardıkları ifade ediliyor,bill'in bundan haberi olmayacak kadar bihaber olduğunu sanmıyorum.bill çok zengin olabilir ve emrinde çok zeki yazılım-donanım uzmanları olabiilir ancak bilmediği bir şey var sanırım zeki insanların hepsi onun şirketinde değil..

Hayat; aldığın nefeslerin toplamı değil,nefesini kesen anların toplamıdır.
asymetry çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-01-08, 23:56   #3 (permalink)
tHE_PaSSeNgEr
Moderator

tHE_PaSSeNgEr Avatar

Bilgisayarım

haklısın katılıyorum, e tabi birazda pazarlama stratejisi.. ve bunu iyi de başarıyor. Ülkemizde teknik servis garantisi olmamasına rağmen binlece xbox 360 kullanıcısı olması da bunun bir göstergesi.
tHE_PaSSeNgEr çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-01-08, 00:07   #4 (permalink)
asymetry
Silver Member

asymetry Avatar

Bilgisayarım

Teknik özellikleri:

3.2 GHz saat frekansında çalışan, 3 çekirdekli IBM PowerPC tabanlı sistem işlemcisi (CPU)
500 MHz saat frekansında çalışan, ATI tarafından tasarımı yapılan XENOS kod adlı grafik işlemcisi (48 adet tümleşik (Unified) shader, gelişmiş görsel efektlerin yaratımı için GPU çekirdeğine tümleşik 10 MB eDRAM)
700 MHz saat frekansında çalışan 512 MB GDDR3 sistem belleği (CPU ve GPU ortak erişmektedir) ile sağlanan 22.4GB bellek bant genişliği
5.1 kanallı Dolby Digital çevresel ses sistemi
DVD okuyucu
High Definition desteği (720p ve 1080i) (firmware güncellemeli ile 1080p desteği de etkinleştirildi)
3 adet USB 2.0 kapısı
4 kablosuz oyun kolu desteği
Wi-fi kablosuz ağ bağlantısı desteği
20 GB sabit disk (Core pakette sabit disk yoktur)
cihaz böyle bir şey bunca giriş çıkış noktası hatta kablosuz ağ sistemi varken bu cihazı her türlü ziyarete gebe bırakır diye düşünüyorum.
asymetry çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-01-08, 00:27   #5 (permalink)
DonQuichotte
hARDWAREMANIAC

DonQuichotte Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.06.04
Nereden: izmir
Blog Mesajları: 1

hasta eder bunlar adamı. altı üstü 3-4 tane konsol var. sanki bir rekabet ortamı varmış gibi konuşuyo adam. zaten kullanıcıların büyük kısmı, aynı anda 2 veya 3 tane konsola sahip. adam xbox ile korsan oyunu oynuyor, ps3 ile de mp takılıyor. çocuğa veya hanıma da nintendo wii alıyor.
rekabet falan hak getire.
DonQuichotte çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-01-08, 00:39   #6 (permalink)
CyberKnight
hARDWAREMANIAC

CyberKnight Avatar

Katılım tarihi: 01.03.05
Nereden: İstanbul
Resimler: 9

Windows kullanan bi adam kafadan xbox360'ın “Dünyanın En Güvenilir ve En Stabil Oyun Konsolu” olmadığını kestirebilir.
Eski 14-01-08, 00:40   #7 (permalink)
Xevon
V.I.Member

Xevon Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 19.04.06
Nereden: /home/eugene/public_html :)
Blog Mesajları: 1
Resimler: 6

@DonQuichotte,

Nintendo'nun DreamCast, GameCube veya 64 ile takılanlar var hala, sen ne diyon =)
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-01-08, 00:46   #8 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 3
Resimler: 15

Öncelikle Bill amca artık emekliye ayrılıyor kafası ağrımayacak. Bizim forumun Xbox bilgisi ise eksi değil çukur seviyelerinde hatta konsoldan bir haber forum olarak da üyelerin geneli olarak tarihede geçebiliriz, konsol bölümlerini bile geçen sene dilekçe ile açtırdım (bölüme ilgi ise yıkılıyor) Neyse Xbox 360 2005'de çıktı ve üzerinden neredeyse 3 sene geçti. Bu muhabbetler ise dünyanın tüm forumlarında döndü durdu. Pazarlama stratejisi mi, üretim hatası mı vs vs. Ama ortada bir gerçek varki Xbox 360 dünyanın en güvenilir konsolu değil ve 3 kırmızı ile oyun tarihine bir utanç tablosu ile girdi. Oyun dünyasında nasıl hatırlanacak oyunlar, hafızaya kazınmış replikler var ise 3 kırmızı da kendini bu konuda ıspatlamış ve tarihe geçmiştir. Benim 360'ım kırmızı vereli heralde 5-6 ay oluyor hatırlamıyorum Ama bu ne beni nede diğer 360 kullanıcılarını anti fanatik yapmıyor çünkü feci şekilde artıları var konsolun onun dışında Xbox 360 için söylenemeyecek birşey var ise oda güvenilir olduğudur ki dünya buna bir tarafıyla güler Emeklilik psikolojisi işte.

@asymetry
foruma emek vermek istiyorsunuz güzel ama c/p yaparak bu tarz konularda özellikle gereksiz bilgiler veriyorsunuz. Her konuya müdahil olmak zorunda değilsiniz kendinizi de öyle hissetmeyin yani teknik özelliklerini yada firmware ile kırldığını 2005'de çıkmış bir konsolun acaba bilmeyen kaldımı bizim forumun %90'ı hariç

Not: Ayrıca bu tarz haberleri konsol bölümüzde paylaşalım, taşıdım

Cahil ile etme sohbet fıttırırsın, taş ile etme taharet yırttırırsın..
Blow-II şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-01-08, 00:48   #9 (permalink)
CyberKnight
hARDWAREMANIAC

CyberKnight Avatar

Katılım tarihi: 01.03.05
Nereden: İstanbul
Resimler: 9

Onlarda bişeymi Xevon , PC emulatorlerine güvenerek playstation'unu satıpta şimdi dh 2. el'de eski manda kasa ps arayanlar bile var oyunları bile duruyo bee
CyberKnight çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-01-08, 00:51   #10 (permalink)
tHE_PaSSeNgEr
Moderator

tHE_PaSSeNgEr Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
Blow-II tarafından iletildi. Mesajı göster
Öncelikle Bill amca artık emekliye ayrılıyor kafası ağrımayacak. Bizim forumun Xbox bilgisi ise eksi değil çukur seviyelerinde hatta konsoldan bir haber forum olarak da üyelerin geneli olarak tarihede geçebiliriz, konsol bölümlerini bile geçen sene dilekçe ile açtırdım (bölüme ilgi ise yıkılıyor) Neyse Xbox 360 2005'de çıktı ve üzerinden neredeyse 3 sene geçti. Bu muhabbetler ise dünyanın tüm forumlarında döndü durdu. Pazarlama stratejisi mi, üretim hatası mı vs vs. Ama ortada bir gerçek varki Xbox 360 dünyanın en güvenilir konsolu değil ve 3 kırmızı ile oyun tarihine bir utanç tablosu ile girdi. Oyun dünyasında nasıl hatırlanacak oyunlar, hafızaya kazınmış replikler var ise 3 kırmızı da kendini bu konuda ıspatlamış ve tarihe geçmiştir. Benim 360'ım kırmızı vereli heralde 5-6 ay oluyor hatırlamıyorum Ama bu ne beni nede diğer 360 kullanıcılarını anti fanatik yapmıyor çünkü feci şekilde artıları var konsolun onun dışında Xbox 360 için söylenemeyecek birşey var ise oda güvenilir olduğudur ki dünya buna bir tarafıyla güler Emeklilik psikolojisi işte.

@asymetry
foruma emek vermek istiyorsunuz güzel ama c/p yaparak bu tarz konularda özellikle gereksiz bilgiler veriyorsunuz. Her konuya müdahil olmak zorunda değilsiniz kendinizi de öyle hissetmeyin yani teknik özelliklerini yada firmware ile kırldığını 2005'de çıkmış bir konsolun acaba bilmeyen kaldımı bizim forumun %90'ı hariç

Sırf 3 kırmızı korkusu yüzünden xbox 360 alamadım. Açıkcası o kadar parayı %50 bir şans için vermek istemedim. Ne yaptık? Gittik 8800GT ve diğer bileşenlere yatırdık parayı.. Bill amcaya ise söyleyecek söz bulamıyorum. XBOX belki özelliklerine göre dünyanın en fazla "özelleştirilebilir ve pc ye benzeyen" konsolu ancak asla ve asla en güvenilir konsolu değil, buradan kendisini esefle kınıyorum
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-01-08, 01:04   #11 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 3
Resimler: 15

Hala almayanlar var. Yeni cpu 65nm olan elite, halo ve arcade packler'de sorun yok daha doğrusu pek sorun yaşayan çıkmıyor eski üretimlilere göre. Mesela Arcade Pack almak HDMI çıkışlı daha mantıklı yurt dışında 350 ytl gibi bir fiyata getirtilebiliyor.

Xbox 360 erken çıkmasının meyvelerini yiyor yani PS3 doğru düzgün oyunu yokken komple bir medya sistemi olmasının avantajı ile yetişmeye başladı. Film şirketleri Blu-Ray'e kaymaya başladı. Xbox 360 bile Blu-Ray karmaşası içinde. Microsoft'dan ziyade Xbox 360'ın başarlı olmasının sebebi bünyesinde Dreamcast ekibini barındırmasına da bağlı.

Kısaca diyeceğim o ki konsolun yeri başka ne olursa olsun PC bir yana konsol bir yana Bu arada 2008 içinde resmi olarak da gelecek deniyordu hala gelecek..
Blow-II şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-01-08, 01:09   #12 (permalink)
tHE_PaSSeNgEr
Moderator

tHE_PaSSeNgEr Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
Hala almayanlar var. Yeni cpu 65nm olan elite, halo ve arcade packler'de sorun yok daha doğrusu pek sorun yaşayan çıkmıyor eski üretimlilere göre. Mesela Arcade Pack almak HDMI çıkışlı daha mantıklı yurt dışında 350 ytl gibi bir fiyata getirtilebiliyor.

Xbox 360 erken çıkmasının meyvelerini yiyor yani PS3 doğru düzgün oyunu yokken komple bir medya sistemi olmasının avantajı ile yetişmeye başladı. Film şirketleri Blu-Ray'e kaymaya başladı. Xbox 360 bile Blu-Ray karmaşası içinde. Microsoft'dan ziyade Xbox 360'ın başarlı olmasının sebebi bünyesinde Dreamcast ekibini barındırmasına da bağlı.

Kısaca diyeceğim o ki konsolun yeri başka ne olursa olsun PC bir yana konsol bir yana Bu arada 2008 içinde resmi olarak da gelecek deniyordu hala gelecek..
Kardeş bu Ağustos ayında gelen Elite versiyonlarda 65nm kullanılmadı diye biliyorum yanlış mı biliyorum
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-01-08, 01:20   #13 (permalink)
asymetry
Silver Member

asymetry Avatar

Bilgisayarım
Thumbs up Ynt: Bill Gates: “XBOX 360 Dünyanın En Güvenilir Konsolu”

Alıntı:

@asymetry

haklısınız,kimseyi fıttırtmaya hakkım yok,bunu bilmeliyim...

En son asymetry tarafından düzenlendi: 14-01-08 saat 01:38
asymetry çevrim dışı