hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

XBOX 360 sorular!!

Bu sayfada Oyunlar bölümü içerisindeki XboX forumu altında XBOX 360 sorular!! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "evet arkadaşlar hayırlısıyla bir xbox360 almaya karar verdim ürünü ülkemizden alacağım hem bizim hemde diğer forumlarda bir çok bilgiye ulaştım ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Yazılım > Oyunlar > XboX

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 25-09-07, 23:09 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
CHAOSCU123
Cool Member
Bilgisayarım

CHAOSCU123 Avatar

Katılım tarihi: 19.06.06
Nereden: İSTANBUL
Lightbulb XBOX 360 sorular!!

evet arkadaşlar hayırlısıyla bir xbox360 almaya karar verdim ürünü ülkemizden alacağım hem bizim hemde diğer forumlarda bir çok bilgiye ulaştım ancak maalesef hepsi tam istediğim düzeyde değildi maalesef tüm sorularım cevaplanamadı aşağıda epey sorum var eger bunları cevaplandırırsanız bence oldukça gelişmiş ve bütün bilgilerin bir sayfada toplandıgı bir rehber görevi bile görebilir;
1) ürünü araştırdıgım kadarıyla güvenilir olarak İstanbuldan iki yerden alabiliz platin elektronik ve endem elekt.acaba siz hangisini tavsiye edersiniz ben ilkinde karar kıldım şuan
2)acıkcası ucuz oldugu gerekçesiyle ntsc_u yani amerika formatlı üründe karar kıldım fiayt olarak platin elek. 599 milyondu acaba bu bu üründen kullanan var mı meşhur 3 kırmızının görülme sıklığı diğer ürünlerle(pal ntsc_j) aynımı ve siz en çok hangisini tavsiye edersiniz
3)şayet ntsc_u alırsak çeviriciye ihityacımız olacak bu ceviriler ürünün voltaj nedeniyle arıza vermesine sebeb olabilir mi ve bu çevirilieri ortalama nerden ne kadara almalıyız
4)meşhur 3 kırmızının son ürünlerde daha az görüldüğünü biliyoruz peki bu tam olarak hangi tarihten sonra ve bunu biz ürünü açmadan nasıl anlarız
5)bazı ürünlerde (son üretim olanlarda) dvd rom markasından dolayı firmware yapılamadğını duydum böle bir şey var mı nasıl önlem alabilriz
6)gelelim xbox livea ban olayını duyduk ancak bazı dedikodularda dolaşıyor alet direk firmwareli olarak nete baglanırsa banlanma olmuyor diye bu söz konusu mu ve diyelim firmware yaptırdık orjinal oyunları dahi netten oynayamıyormuıyuz?
7)elinde westerndigital my essential modelinden bir taşınabilir hd var acaba bu hd xbox360a baglanabilirmi
8)WWW.WELECTRONICS.COM : SONY KP-FX532M91 FX532 53"* WEGA* PROJECTION MULTISYSTEM TV
aleti bağlayacım tv bu daha öncede forumda sormuştum projekşisyon tvlerde hd ready oluyor mu diye ender olarak rastlanıyor ve şansıma bu tvde var arkaısnda bir tane hd yazan bi giriş var ki tahminim hdmı girişi diğer girişler genelde 3lü(componet olabilir) ancak xbox360ın yanında hdmı kablosu verilmiyor ve hdmi girişi de yok diye biliyorum en yüksek kaliteyi hangi kabloyola alırım
9)netten indirdiğimiz x360 oyunlarını çift katmanlı dvdye yazdığımızda çalıştırabilirmyiz?
şimdilik bu kadar bu hafta içinde yanıtlarınız bekliyorum böylece oldukça ayrınıtlı bir rehberde olur kanımca
Eski 25-09-07, 23:25 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator
Bilgisayarım

Blow-II Avatar

Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 4
Resimler: 11
Ynt: XBOX 360 sorular!!

1-) Atik veya Özkan.
Endem ve Platin
2-)NTSC-J almanı tavsiye ederim. Pal pahalı, ntsc-u ise bazı oyunlar çok geç çıkıyor. Hepsinde kırmızı riski var. Yok diyen yalan söyler. Ama illa ntsc-u alayım diyorsan Xbox 360 Military Apprecation Pack al. Gittigidiyoda arat çıkar.
3-)Çeviricilerin ucuzu da var iyisi de ntsc-u alırsan gerekli 300 wattlık çeviriciler var. Platin ve özkan da vardır onlarda.
4-) 10. aylarda bile o sorun var benimki 9. aydı cırt oldu. Şu an zephyr board olanlar cpu 65 nm ve yeni soğutucu ve hdmi ile gelenler 360 Pro gibi düşün onlarda ülkemizde yok yurt dışında avrupada satışına ise yeni başlandı. Yurt dışında var ise tanıdığın 2007-07 üretimli bir premium aldır. Yok ise ntsc-j 6. ay alıp yada 9. ay dua edeceksin şansına kalmış
5-)Sadece Elite modelelrinde o sorun var sürücüleri BEnQ olduğu için bir şekilde firmware oluyolar ama riskli ve değmez.
6-)Banlanma olayı tamamen senin firmare yaptırman ile alakalı sıranın sana gelmesine kalmış o da biraz şans işi senin logların board da tutulur ve bu bilgiler belli online oyunlar ile ms ye gider anlarlar ise banned user olursun. Orjinal oynucam firmware de banlanmam diye birşey yok firmware var ise ban riski de var.
7-)Bağlanmaz.
8-)Multi HD Ready (1080i/720p/576p/480p) verdiğin TV bir sorun olmaz 720p ve 1080i görüntü alırsın en iyi görüntü orjinal Microsoft compenet kablo ile alırsın. Dediğim yerlerde onlarda var.
9-) Çalıştırırsın ama bunlar sakıncalı konular ve firmware'e bağlı olaylar yani biliyosun forumumuzda illegal olaylara izin vermiyoruz.

Not: Platin yada Özkan ile bir ilgim yok ama müşteri memnuniyeti konusunda referansları iyi.
Firmware işlemi aleti garanti kapsamından çıkarır ve 3 kırmızı alınca geri dönüşümü olmaz zaten alanlar geneli kopya oyunu için alıyor onun için sorun olmaz senin içinde heralde. Zaten kimse keyfinden fanboy olmuyor orjinal alsınlar öpecem gözlerinden o fanboyları

Cahil ile etme sohbet fıttırırsın, taş ile etme taharet yırttırırsın..
Blow-II çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-09-07, 00:49 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
justuur
Member
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 25.09.07
Nereden: İstanbul
Cevap: XBOX 360 sorular!!

blowII herşeyini anında cevaplamış. Ek olarak şunları söyleyebilirim. evimde kullandığım konsolum NTSC-U ve voltaj kontrolü multi yani hem 110 hemde 220 çalıştırabiliyorum. Bu çok önemli bir konu çünkü voltaj dönüştürücüler hiç ucuz aletler değiller. Buna öncelikle dikkat etmelisin. Bence u, J'ye göre daha avantajlı çünkü gördüğüm kadarıyla U oyunları internet üzerinde bulmak çok daha kolay haziran ayında 6 tane xbox 360 konsol aldım ve almadan önce istanbuldaki bir çok satıcı ile görüştüm araştırdım ve araştırmalarım sonucunda Endem'den aldım xbox360 ile karşılaşılabilecek tüm sorunları tek tek anlattılar. Platin elektronik ise bin bir türlü dalavere ile bana konsol satmaya çalıştı comodore64'den beri oyun dünyasının içinde olan birisi olaraktan benim fikrim bu adamlardan çöp dahi alınmaz. Zihniyetleri tamamen müşteriyi enayi yerine koymak. Mesela Playstation3 demolarını 30 milyona yüklüyorlar felan birde utanmadan bu işlerden pek anlamayan müşterilerine çok zahmetli bir işmiş gibi anlatıyorlar. Ben sana yine Endem'den al demiyecem ama bi bunlarla git görüş hangisi aklına yatıyorsa oradan al.
justuur çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-09-07, 01:01 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator
Bilgisayarım

Blow-II Avatar

Endemi severdim sağ olsunlar faydalarını da gördüm bana kelekleri olmadı ama 360 için bin bir türlü modifkasyon vs yaptılar, en i,yi biz tamir ederiz vs dediler sonra neymiş efendim çok sorunlu bir konsol geri döneceğini bile bile satmayız bundan sonra da teknik destek vermiyoz dediler öyle iş olmaz bıraksan dahi önceden senden alan müşterilerine gerekli alakayı göstereceksin yoksa satarken iyi sonrasında kötü olunmaz. Ama özkan, atik ve fatih elektronik için bir kelek duymadım. (fatih'i unutmuşum)
Eski 26-09-07, 01:10 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
justuur
Member
Bilgisayarım

Daha önceden xbox sattıkları müşterileri için teknik desteğe devam ediyorlar! daha geçenlerde dvd rom hatası yüzünden götürdüm bizim hatamız deyip ücret almadan anında düzelttiler.
Eski 26-09-07, 01:31 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator
Bilgisayarım

Blow-II Avatar

Ynt: Cevap: XBOX 360 sorular!!

Alıntı:
justuur tarafından iletildi. Mesajı göster
Daha önceden xbox sattıkları müşterileri için teknik desteğe devam ediyorlar! daha geçenlerde dvd rom hatası yüzünden götürdüm bizim hatamız deyip ücret almadan anında düzelttiler.
Dvd romda nedense ücret almıyorlar aynı sorun bendede oldu neden endeme denk geliyor acaba. Eski müşterilerine de teknik destek vermiyolar en azından ben son aradığımda bana vermediler
Eski 26-09-07, 01:36 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
justuur
Member
Bilgisayarım

Cevap: Ynt: Cevap: XBOX 360 sorular!!

Cemal lehimlerde bir yanlışlık yapıyor demekki. Valla destek olayında bişey diyemiyecem benim başıma gelmediği için ama sen diyosan doğrudur yani. Bu devirde tam anlamıyla dürüst satıcı bulmak biraz zor galiba ve xbox360 alıpta sorunsuz kullanmak tamamen şans işi. Alıcak olan arkadaşa şimdiden iyi şanslar..
Eski 26-09-07, 01:41 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
Bishop
Moderator
Bilgisayarım

Bishop Avatar

Katılım tarihi: 28.12.03
Nereden: FireBrigade
Blog Mesajları: 1
Resimler: 20
Cevap: Ynt: Cevap: XBOX 360 sorular!!

Alıntı:
Cemal lehimlerde bir yanlışlık yapıyor demekki. Valla destek olayında bişey diyemiyecem benim başıma gelmediği için ama sen diyosan doğrudur yani. Bu devirde tam anlamıyla dürüst satıcı bulmak biraz zor galiba ve xbox360 alıpta sorunsuz kullanmak tamamen şans işi. Alıcak olan arkadaşa şimdiden iyi şanslar..
teşekkür ederim

Bishop çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-09-07, 01:49 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator
Bilgisayarım

Blow-II Avatar

Ynt: Cevap: Ynt: Cevap: XBOX 360 sorular!!

Alıntı:
Ya başlarda hepsinde öyle ilgi alaka 10 numara sonrasında alınca işte sorunlu konsol yapcak bişey yok istediler mi yapıyolar sıfır boardlar nerden geliyor mesela bunlara. Zibil gibi stok core var bunlarda ve parçalarından 2 premium parası kazanıyolar geri dönüşüm için kullanıyolar ama istesen piyasada bir tane core bulamazsın. Bir lense 150 ytl çekiyolar düşün yani.
Eski 26-09-07, 13:01 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
CHAOSCU123
Cool Member
Bilgisayarım

CHAOSCU123 Avatar

herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim şimdi bi kaç sorum daha olacak benim konsolun yanında almam gerekn ürünler neler yani voltaj düşürücü ve hd tvye baglamak için gereken kablo dşında bir şey var mı ve bunların fiyat pisaysası nedir kazık yemiyim sonra
CHAOSCU123 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-09-07, 13:04 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
justuur
Member
Bilgisayarım

Voltaj düşürücü neden alıyorsunki ? dediğim gibi multi sistem al. premium paketlerden component HD kabloda çıkıyor zaten Bunların dışında sadece extra bir joystick al yeter. Birde belki Wifi adaptörüne ihtiyaç duyabilirsin...
Eski 26-09-07, 13:31 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
CHAOSCU123
Cool Member
Bilgisayarım

CHAOSCU123 Avatar

İSTANBUldaki saydığımız elektonikçilerden hangisinmde multi sistem var birde bunlar son sürüm olan hdmi li olanlar mı
Eski 26-09-07, 13:46 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
justuur
Member
Bilgisayarım

Türkiye'ye getirenlerin bir çoğu multi systemdir zaten. HDMI sadece Elite version'da var ancak o da henüz kopya oyun oyananabilecek bir firmware'e sahip değil. Eski modellerde HD bağlantıyı Component HD kablo ile yapabilirsin yada VGA'a çıkış alırsın.
Eski 27-09-07, 22:17 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
CHAOSCU123
Cool Member
Bilgisayarım

CHAOSCU123 Avatar

birde bulduğum ürün 2006 9. ay çıkışlı bir yerde 2006 marttan sonra 3 kırmızı risknin oldukça düştüğünü okumuştum sizce bu üründeki risk nedir birde satıcı 1 yıllık değiştirme garantisi veriyor eğer üründe 3 kırmızı hatası varsa sizce bu 1 yıl içersinde çıkar mı?
Eski 28-09-07, 10:56 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
justuur
Member
Bilgisayarım

Cevap: Ynt: XBOX 360 sorular!!

Belki alır almaz verir, belki 1 sene sonra, belkide hiç vermez bunun için kimse hiç bişey söyliyemez Ama konsol ne kadar yeni üretim olursa hata riski o kadar düşük, bu doğru. Biraz gözünü karartıp alıcaksın konsolu, etrafta söylenenlere, konuşulanlara bakarsan kafan çok karışır. Birde kullanan yakınlarımdan çıkardığım istatistiğe göre J konsollar patlıyor genelde benim çevremde PAL'de sorun yaşayan yok ama bununda bir kıstas olduğunu düşünmüyorum :/ Microsoft ürünlerini kullanmak her zaman risk teşkil eder
Eski 28-09-07, 14:56 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
CHAOSCU123
Cool Member
Bilgisayarım

CHAOSCU123 Avatar

site artık benden bıkmaz ise bir sorum daha olacak component kablo sadece görüntüyü mü veriyor yoksa xboxa ekstaradan bir ses sistemi baglamaıza gerek var mı yoksa ses tvden geliyor mu?
Eski 28-09-07, 16:33 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
justuur
Member
Bilgisayarım

Tv'inde component HD girişi varsa ses'i de tv den alırsın aynı kablo üzerindeki s-video'nun boşta kalan kırmızı ve beyaz jack'larınıda takınca problem yok.
Eski 28-09-07, 23:22 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #18 (permalink)
CHAOSCU123
Cool Member
Bilgisayarım

CHAOSCU123 Avatar

peki xbox360lar için coolerfan tavsiye edermisiniz bazı sitelrde bunun alete zarar verdiğini ve hiç bir işe yaramadığı söyleniyor kullanan var mı acaba?
Eski 29-09-07, 01:07 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #19 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator
Bilgisayarım

Blow-II Avatar

Alıntı:
CHAOSCU123 tarafından iletildi. Mesajı göster
peki xbox360lar için coolerfan tavsiye edermisiniz bazı sitelrde bunun alete zarar verdiğini ve hiç bir işe yaramadığı söyleniyor kullanan var mı acaba?
Yeni versiyonlarda öyle bir sorun yok.