Bu sayfada Yazılım kategorisindeki Windows7 forumunda disk isimlerini değiştiremiyorum.... başlıklı konu tartışılıyor; Merhaba,
Win 7 64 bit kullanıcısıyım.Ev de yoktum sanırım birileri bilgisayarımın ayarlarını kurcalamış.Toplam 2 diskim ve 3 partition um var ...
Merhaba,
Win 7 64 bit kullanıcısıyım.Ev de yoktum sanırım birileri bilgisayarımın ayarlarını kurcalamış.Toplam 2 diskim ve 3 partition um var ve hapsinin de ayrı bir adı vardı.Fakat bu akşam makineyi açtığımda bütün disklerim yerel disk olarak gözüküyor.Tuhaf olan disk yönetiminde bütün disklerimin ismi doğru şekilde gözüküyor.Ama bilgisayarıma tıkladığımda bütün diskler yerel disk.Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?
Bilgisayarım penceresini açınız.Ardından sol üste doğru düzenle düğmesine tıklayıp "klasör ve arama seçenekleri" ne tıklayın.Görünüm sekmesine tıklayın ve "sürücü harflerini göster" kutucuğunu işaretli değil ise işaretleyin.
Bilgisayarım penceresini açınız.Ardından sol üste doğru düzenle düğmesine tıklayıp "klasör ve arama seçenekleri" ne tıklayın.Görünüm sekmesine tıklayın ve "sürücü harflerini göster" kutucuğunu işaretli değil ise işaretleyin.
Cevapladığnız için teşekkür ederim.Ama sorunum sürücü harfleri değil.Sürücü isimleri.Yani c yi mesela windows default olarak yerel disk olarak adlandır.Fakat biz ona istediğimiz ismi veririz.Mesela kendi ismimizi.Ya da 2. bir diskimiz vardır d dir mesela biz ona depo yada yedek adını verebiliriz.Oysa bir süredir benim bütün disklerim yerel disk olarak görünüyor ,sonradan takılan harici usb diskler dahil.Tuhaf olan bilgisayar yönetiminde disk yönetimine geldiğimde disklerimi normal benim isimlendirdiğim şekilde görebiliyorum.Fakat bilgisayarım a tıkladığımda yani explorer da disklerin hepsi yerel disk...