Bu sayfada Yazılım kategorisindeki Windows7 forumunda W7'yi C'ye kuracağım D'deki dosyalar silinir mi? başlıklı konu tartışılıyor; merhaba
bir an önce format atmam gerek, ufak çaplı bir araştırma yaptım, yeterince sabırlı davrandığımı sanıyorum ama sonuca ulaşamadım.
xp ...
merhaba
bir an önce format atmam gerek, ufak çaplı bir araştırma yaptım, yeterince sabırlı davrandığımı sanıyorum ama sonuca ulaşamadım.
xp kullanıyorum, w7'ye geçeceğim. bu günlerde benim için çok önemli olan bütün dosyaları format için D'ye topladım. tekrar xp kuracaktım ama aklım çelindi. harddiskim c,d,f yani üç bölüm..c ve f'yi birleştirip yeni oluşan bölümde kurmak istiyorum. d tamamen aynı kalmalı. saçma gelse de bazı forumlarda diski toptan sildiği söylenmiş. dosyalar önemli olduğu için de en küçük tehlikeye atmak istemiyorum.
şimdi ben bu yolla sorunsuz bir şekilde bu işletim sistemini pcye yedirebilir miyim, hem c-f birleştirip hem d'yi koruyabilir miyim, emin olayım mı dosyalarımın kaybolmayacağından?
eğer bu tartışıldıysa affedin..sabah saat 5.48 olmuş, algılarım bambaşka şu an..
C ve F yi tamamen silip yeni bir windows kurabilirsin. D deki dosyalarına hiç birşey olmaz. Yani benimde diskim C ve D her seferinde C yi formatlayıp yeniden windows kuruyorum. Çok emin olmak istiyorsan yedeklerini bir flash diske yedek alabilir yada DVD ye yazdırabilirsin...
cevabın için teşekkür ederim. daha önce xp formatı dafalarca attım..W7 hakkında böyle bir söylenti çıktığı için, microsoft bu ne yapacağı belli olmaz diyerek tereddütte kaldım. sen cevabında "her seferinde" dediğin ve bu W7 yeni olduğu için xp hakkında konuşuyorsun gibi geldi..W7 ile denedin mi? aslında ben de hiç sanmıyorum ama söylentileri de dikkate almak gerekebiliyor.
Evet denedim. Zaten sana sorucak hangi partitiona kurmak istiyorsunuz diye. Ordan istediğini seçiyorsun istemediğin olduğun gibi kalıyor W7 güven olmaz diyorsun haklısın zaten şuanda Beta aşamasında... İstersen XP kur Senin yerinde olsam hiç tehlikeye atmazdım kendimi