| Makale Dizini |
|---|
| Asus M70Sa ile FullHD Film keyfi. |
| 1 TB Disk Alanı |
| Tüm Sayfalar |
Taşınabilir bilgisayar dünyasındaki hiçbir zaman bu boyutta bir çeşitlilik yaşanmadı. Bir yanda Apple MacBook Air, Lenovo X300 gibi türlerinin son örnekleri olan pahalı modeller yer alırken, diğer yanda 500 USD altında alıcı bekleyen onlarca model yer alıyor.
Aynı zamanda taşınabilir bilgisayarların fiziksel boyutlarıda hiç bu kadar çeşitlilik göstermemişti. Örneğin Asus’un EeePC’si 900gr civarında ağırlığı ve 7-9” lik ekran boyutları ile tamamen yeni bir konsept. Ama Asus’un aynı zamanda 17” ekran ve 3.78kg ağırlığa sahip olan modelleride var. Dediğimiz gibi, çeşitlilik inanılmaz...
Bu yazımızda kolaylıkla “godzilla” lakabı takılabilecek Asus M70Sa’yı inceleyeceğiz. Asus M70Sa tam 41 x 29,8 x 3,84 cm boyutlarında ve 3.78kg ağırlığında. M70Sa, Asus’un kişisel eğlence merkezi olarak adlandırdığı guruba dahil bir ürün.

Asus M70Sa’yı karşınıza aldığınızda ilk dikkatinizi çeken özelliği tabii ki 17” lik dev LCD ekranı. Ancak bu ekran öle sıradan bir ekran değil. Çift lambalı, Color-Shine >Glare tipi denilen ekstra parlak LCD ekranlardan ve standart çözünürlüğü 1920x1200. Bu çözünürlük 17” bir ekran için oldukça yüksek sayılabilir. Tabii ki bu çözünürlük aynı zamanda 1920x1080-FullHD videolarıda orjinal halleri ile bu ekranda izleyebileceğiniz anlamına geliyor.

Asus madem FullHD gösterebileceğim bir ekranım var o zaman bir de Blue-Ray optik kullanayım demiş. 12.7mm inceliğinde 2X hızındaki Blue-Ray optik(Matshita UJ120) tabii ki aynı zamanda LightScripe destekli Super Multi bir DVD yazıcınında tüm yeteneklerine sahip. Tabii hemen artık yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan BlueRay filmlerden birkaç tanesini Asus M70Sa ile izledik, FullHD gerçekten bambaşka bir tecrübe.

Madem FullHD destekli bir ekran ve BlueRay optik var o zaman ses içinde birşeyler yapmalıyım diyen Asus, M70Sa’ya 4+1 kanal hoparlörleride dahil etmiş. İki adet önde, iki adet üstte ve bir adet subwoofer’da altta olmak üzere M70Sa tam 5 hoparlör ile geliyor. Hoparlör çözümünde “Altec Lansing” ile anlaşan Asus bu konuda da kaliteden taviz vermemiş. Ekran, BlueRay optik ve Altec Lansing hoparlör seti ile M70Sa tam bir multi media seti olmuş.

Tabii ki bu taşınabilir bilgisayarı iyi bir işlemci, ekran kartı ve hafıza ile desteklemezseniz olmaz. Asus M70Sa Intel Mobil Core2Duo T9300 işlemcisi ile geliyor. 2.5GHz çalışma frekansına sahip Penryn çekirdeğine sahip bu işlemci aynı zamanda 6MB L2 tampon belleğede sahip. Başka bir değişle taşınabilir bilgisayarda görebileceğiniz en güçlü işlemcilerden biri.

Grafik alt sistemi ise ATI Mobility Radeon HD3650’ye dayanıyor. PCIe 16X üzerinden sisteme dahil olan Radeon HD3650 Microsoft DirectX 10 desteğide sunabiliyor. 120 Unified iş hattı olan grafik işlemcisi 600MHz hızında çalışıyor. Hafızalar ise 700MHz de çalışan 1024MB VRAM’den oluşuyor. Sadece özelliklere bakarak bile M70Sa’nın oldukça güçlü bir grafik altyapısı olduğunu anlamak mümkün.






