HWMNews

Salı
07 Ekim 2008
Font
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Ana Sayfa Donanım Genel Blu-ray'in yeri henüz sağlam değil

Blu-ray'in yeri henüz sağlam değil

ePosta Yazdır PDF

ABI Araştırma şirketi yetkililerinden alınan bilgiye göre HD içerik ve depolama savaşında Sony kazandı demek için henüz çok erken olabilir. ABI'nin teknik yetkililerine göre halihazırda piyasadaki Blu-ray disklerin yüzde 85'i PS3'lerde bulunuyor.

Ayrıca satılan Blu-ray oynatıcılar ya da PC sürücülerinin yaygınlaşması için ise 5 yıl daha geçmesi bekleniyor. Philipine Inquirer dergisinin kısa süre önce yayınladığı bir rapora göre ABI'de görevli üst düzey analistlerden Steve Wilson, piyasadaki DVD oynatıcılarının ortalama yüzde 35'inin HDTV'lerle çalışabilmek üzere yükseltilebileceği gerçeğinin Blu-ray için bir problem teşkil edebileceğini, zira önümüzdeki beş yılı da hesaba katarsak DVD oynatıcıların yüzde 60 kadarının HDTV'ye uyumlandırılabileceği tahmin ediliyor.

Bu problemin farkına varan Blu-ray üreticileri ise pazarda tutunabilmek adına (biraz da beyhude) bir çaba içerisinde fiyatları düşürmeye başladılar. Hatta düşük fiyata Blu-ray'li konfigürasyonlar sunan bazı bilgisayar üreticileri de mevcut.

Wilson'un bahsi geçen raporunda şu satır yer alıyor: "eğer bir PC için 500-600 dolar ödüyorsanız bir yüzde 40 kadar da Blu-ray player'a öder misiniz?"

 

 


feed0 Yorumlar

Yorum Yaz
 
 
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
küçült | büyült
 

security image
Yukarıda gördüğünüz karakterleri yazın


busy

Bu haberden daha yeni olan haberler:
Bu haberden daha eski olan haberler:

Son Güncelleme ( Cuma, 02 Mayıs 2008 14:02 )  

Popüler Videolar:

hARDWAREMANIA fORUM

Google
Web
HWM News'de Ara.

Ziyaret Edilmeli!

hARDWAREMANIA.com
Güncel Donanım ve Teknoloji İncelemeleri.
HWM fORUM
Donanım forumları ve fazlası.
AUDIOPHILEMANIA
Hi-Fi tutkunlarının tek adresi.

Online

Åžuanda 79 konuk Ã§evrimiçi