HWMNews

Cumartesi
22 Kasım 2008
Font
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Ana Sayfa işlemciler Intel Intel Atom işlemcileri 3.çeyrekte arz sıkıntısı çekecek.

Intel Atom işlemcileri 3.çeyrekte arz sıkıntısı çekecek.

ePosta Yazdır PDF

OEM üreticileri şimdiden Intel'in yeni mobil işlemcisi Atom'un peşinde.

Intel, hem günlük sıradan gereksinimleri yerine getirebilecek kadar güçlü, hem de mümkün olduğu kadar az enerji harcayacak kadar ekonomik bir çözüm arayışı içinde bu yeni Atom işlemcileri tasarladı. Anlaşılan Intel bu stratejiyle üreticileri öyle bir yerden vurdu ki, bu ucuz 45nm işlemcilere olan halihazırdaki talep şimdiden beklenen arzın üzerine çıkmış durumda.

"Müşterilerimizin taleplerini karşılayabilmek için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuşan Intel sözcüsü Bill Calder, "beklediğimizden daha iyi bir talep görüyoruz" dedi. Intel Atom'la ilgili yetersiz arz konusunda konuşmaktan çekinirken, ASUS CEO'su Jerry Shen'e göre Intel bu talebi 2008'in 3.çeyreğine kadar karşılayamayacak. Shen, bu sorunların ASUS Eee PC 900'lerin kaderini etkilememesi için ellerinden geleni yapacaklarını da belirtti. Shen'e göre "rakiplerinin tersine ASUS hem Intel Atom, hem de Intel Celeron M3 işlemcileri kullandığı için bu durum avantaj olarak geri dönüyor ve satışları etkilemiyor".

Shen'in bahsettiği rakiplerin arasında muhtemelen ECS G10IL ve MSI Wind'in yanı sıra Dell'in de yeni piyasaya sürdüğü sistemler var. Tüm bu ultra düşük fiyatlı ürünler Intel Atom işlemci kullanacak ve ASUS Eee PC 900'e rakip olacaklar.

Düşük maliyetli notebook üreticilerinin dikkatini çekmeye çalışan tek işlemci Intel Atom değil tabii. VIA da C7-M 'in yerini alacak olan Isaiah işlemcisi ile OEM üreticilere yakın duruyor. Yapılan ilk ölçümlerde Isaiah hem ALU hem de FPU performansında C7-M'i ezici üstünlükle alt etti.

VIA mühendisleri yeni 65 nm Isaiah işlemcilerin HP'nin 2133 Mini-Note PC'lerinde ve Everex'in CloudBook Max'lerinde kendini birkaç ay içinde göstereceğini söylüyorlar.

Bilgisayar bileşenlerinin fiyatları hızlı bir şekilde düşerken, tüketiciler de aynı hızla taşınabilir sistemlere yöneliyorlar. Eskiden seçkin zümreye ve iş çevresine hitap eden notebook bilgisayarları artık ortalama bir konfigürasyonla 400 dolar seviyelerinde bulabiliyoruz. 2007 rakamlarına göre taşınabilir sistemler PC'lerin piyasa payını ciddi bir şekilde sarsmış bulunuyor.

 

feed1 Yorumlar
eUGENE
May 02, 2008
81.215.209.13

Asus eeePC 900'ü Atom işlemci ile almak için bir çok insan beklemeye razı bence.


Yorum Yaz
 
 
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
küçült | büyült
 

security image
Yukarıda gördüğünüz karakterleri yazın


busy

Bu haberden daha yeni olan haberler:
Bu haberden daha eski olan haberler:

Son Güncelleme ( Cuma, 02 Mayıs 2008 14:58 )  

Popüler Videolar:

hARDWAREMANIA fORUM

Google
Web
HWM News'de Ara.

Ziyaret Edilmeli!

hARDWAREMANIA.com
Güncel Donanım ve Teknoloji İncelemeleri.
HWM fORUM
Donanım forumları ve fazlası.
AUDIOPHILEMANIA
Hi-Fi tutkunlarının tek adresi.

Online

Åžuanda 110 konuk Ã§evrimiçi